?>

Karın ağrısıyla geldi, böbreğinden 35 santimlik kitle çıktı!

Gaziantep’te ikamet eden 65 yaşındaki Saliha Tanrıverdi , karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile gittiği Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbreğinde kitle olduğu tespit edildi.

Sağlık - 1 yıl önce

Gaziantep’te ikamet eden 65 yaşındaki Saliha Tanrıverdi , karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile gittiği Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbreğinde kitle olduğu tespit edildi.

Üroloji doktorları tarafından ameliyata alınan hastanın böbreğinden yaklaşık 35 cm boyutunda bir kitle çıkarıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Zorlu geçen bir ameliyatı başarılı bir şekilde tamamladıkları için  mutlu olduklarını ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Hasan Güngör ‘Hastamız , karında ağrı ve şişlik şikayetiyle kliniğimize başvurdu. Yaptığımız tetkikler neticesinde hastanın sağ böbreğinin etrafından başlayan sağ karnını tamamen dolduran büyük bir kitlesi olduğunu tespit ettik. Bu nedenle hastamıza ameliyat olması gerektiğini anlattık ve hazırlıklarını tamamladıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyat sırasında kitlenin büyük damarların etrafını sardığını gözlemledik ve dikkatli bir şekilde damarlara ve çevre organlara zarar vermeden kitleyi çıkardık. Patolojiye gönderdik. Hastamız başından beri bize güvendi , neticesinde ekibimizle birlikte başarılı bir şekilde ameliyatımızı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamız yürümeye ve beslenmeye tekrar başladı. Sağlık durumu gayet iyi. Şifa ile taburcu ediyoruz ‘ dedi. Hastadan çıkarılan 35 cm büyüklüğündeki kitlenin şuan çıkarılmasaydı ilerleyen dönemlerde çıkarılamaz hale gelebileceğini ifade eden Üroloji Uzmanı Dr. Asaf Demirbağ ‘ Hastada tespit ettiğimiz kitle hayati damarlara yapışıktı. Bu nedenle zorlu geçen bir ameliyattı ama şükür başarıyla geçti. ’ dediÇok büyük bir kitlenin başarılı bir ameliyatla çıkarıldığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Dr. Sinan Atkın ‘ Hastanın böbreğinde gelişen 35 cm boyutunda tüm organları iten bir kitle mevcuttu. Böyle bir ameliyatın hastanemizde başarılı bir şekilde yapılması çok kıymetli, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hastamızın şifaya kavuşması da hepimiz adına çok sevindirici.‘ dedi. Karın ağrılarının geçtiği için rahatladığını kaydeden  Saliha Tanrıverdi ‘ 4 aydır karnımda  ağrı ve şişlik vardı. Birçok ilaç tedavisi gördüm fakat fayda göremedim. Şikayetlerim artış gösterince Gaziantep Şehir Hastanesi’ne geldim. Genel cerrahiye başvurdum. Beni üroloji kliniğine yönlendirdiler. Dr. Hasan bey böbreğimin etrafında bir tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi, ameliyatımı oldum. Karnımdan bu kadar büyük bir kitle çıkarıldığını duyunca çok şaşırdım. Çok şükür şikayetlerim kalmadı. Sağlıklı bir şekilde taburcu oluyorum. Doktorlar ve sağlık çalışanları çok emek verdiler. ‘ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Nagehan Alçı: Biz o uçakta şarap içerdik!

2024-05-22 11:01 - Gündem

Filenin Sultanları'ndan THY'ye tarifeli uçak tepkisi

2024-05-26 17:13 - Gündem

Michaela Astro'dan Mauro İcardi'ye uyarı

2024-05-24 10:56 - Magazin

Vatandaştan tebliğcilere tepki: Allah belanızı versin!

2024-05-24 21:17 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan'ın 41 milyonluk lüks evi satışa çıktı!

2024-05-23 18:29 - Gündem

Eylem Tok ve ehliyetsiz oğlu hakkında kırmızı bülten kararı!

2024-05-23 11:45 - Asayiş

Galatasaray’da Dursun Özbek yeniden başkan seçildi

2024-05-25 17:47 - Spor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten yeni iddia

2024-05-25 21:54 - Gündem

CHP'li Ağbaba'dan Gökçek'e: Sen trol çocuğusun!

2024-05-22 17:10 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Roma' cevabı

2024-05-21 14:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Beyin tümörlerinde erken teşhis hayat kurtarıyor!

00:00 - Sağlık

Meme küçültme ve büyütme ameliyatlarına ilgi artıyor!

00:00 - Sağlık

Enfeksiyon hastalıklarında korunmanın önemi

00:00 - Sağlık

Prostat kanseri en çok görülen ikinci kanser türü

00:29 - Sağlık

Skolyoz'da en doğru tedavi İçin erken tanı şart

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Can Holding operasyonunun arkasında Mehmet Şimşek detayı

11:38 - Gündem

İspanya'dan rest: İsrail varsa biz yokuz!

11:34 - Spor

HTŞ lideri Şara: "İsrail Suriye’ye savaş ilan etti!"

11:22 - Dünya

AKP'li Şamil Tayyar'dan Ali Erbaş'a tepki: Hiçbir başkan döneminde Diyanet böyle yıpranmamıştı!

11:12 - Gündem

Mehmet Şimşek, İmamoğlu davasında rezervde 11 milyar dolarlık erime olduğunu itiraf etti!

10:57 - Ekonomi