?>

Kaplan'dan Dünya Barış Günü mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Yerel - 6 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Kaplan’ın mesajı şu şekilde:

“Nazi Almanya’sının Polonya’yı işgal etmesiyle birlikte 2. Dünya Savaşı’nın başladığı gün olarak tarihe geçen 1 Eylül Dünya Barış Günü şuanda dünyada en çok ihtiyaç duyulan gün olmaktadır.

Ne yazık ki tüm dünyada terör saldırıları ve savaşlar can almaya devam etmektedir. Komşu ülkemiz Suriye’deki savaş ve beraberindeki Ortadoğu kaosunda en çok ihtiyacımız olan şey barıştır.

18 Yıllık AKP İktidarı’nın ‘komşularla sıfır sorun’ diyerek çıktığı yolda, yanlış dış politikaları sonucunda neredeyse hiç komşumuz kalmamıştır. AKP, ülkemizi tüm komşularıyla sorun yaşayan bir ülke haline getirmiştir.

Özgür basını susturmak için hapse atan, kendi gibi düşünmeyenleri terörist ilan eden, saltanatları için her şeyi yapmayı hak gören bu zihniyet ne yazık ki bu topraklarda barışı yeşertmek yerine, kin ve nefret, ayrımcılık ve eşitsizlik ile insanları karşı karşıya getirmiştir.

Böylesine anlamlı bir günün, önceki gününde CHP Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan’a polis tarafından yapılan darp ile de AKP zihniyetinin tahammülsüzlüğünü ve polis ile vatandaşı nasıl karşı karşıya getirdiğinin en büyük örneğini görmüş olduk.Burdan bir kez daha Milletvekilimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bu saldırıyı yapanlar hakkında gerekli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz.

Bu ülkede; söylemleri ile kadınları hedef gösterenler, çocuk istismarını görmezden gelenler, muhalif olan herkesi baskılamaya çalışanlar, onlar gibi düşünmeyen tüm basını sansürleyenlere inat er ya da geç barış gelecektir.

Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini temel alarak, insan haklarını, eşitlik, uygarlık ve barışı savunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Terörün olmadığı, ayrımcılığın son bulduğu, çocukların ve bebeklerin yatağa aç girmediği, çevre ve doğanın korunduğu, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin eşit hak ve özgürlüklerle yaşayabildiği bir ülke ve dünya umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

9 spor salonu 7 yüzme havuzu hizmete hazır

2020-08-31 16:19 - Yerel

Cumhuriyet Mitingleri'nden iktidar destekçiliğine...

2020-08-24 18:24 - Gündem

Mahkeme itirazı reddetti! Tecavüzcü serbest

2020-08-26 13:07 - Gündem

Erbaş Atatürk’ü hatırladı ama bu kez de...

2020-08-26 17:41 - Gündem

İşte AKP'nin iptal ettiği milli bayramlar...

2020-08-29 09:22 - Gündem

Avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti!

2020-08-27 20:42 - Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

2020-08-28 21:56 - Gündem

Milletvekili Barış Atay’a saldırı!

2020-08-31 09:45 - Gündem

Yandaş yazar Athena Gökhan'ı hedef aldı

2020-08-28 12:01 - Gündem

Tartıştığı eşini 10 bıçak darbesiyle öldürdü!

2020-08-26 18:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep'te 420 milyonluk dev ihale Ve Radyo'nun oldu!

00:44 - Yerel

Açar’dan sert tepki: Öğretmenin onuru pazarlık konusu yapılamaz!

00:00 - Yerel

Şahin Bey, şehit edilişinin 106. yılında törenle anıldı...

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyespor'da çifte şampiyona heyecanı

00:00 - Yerel

Bakan Işıkhan'dan, Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset