?>

Kaplan'dan Bakan'a Corona virüs sorusu

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, TBMM’ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Gündem - 6 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, TBMM’ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek Modern İpek yolu ile demir yolu ve deniz yoluyla ülkemize Çin’den gelen ulaşım araçlarının ve personellerin ne tür sağlık denetiminden geçtiğini sordu.

DENİZ VE KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDAKİ PERSONELLER DE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR MU?

Kaplan, Çin’den hızla yayılan Corona virüsünün ülkemiz için de ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Özellikle Modern İpek Yolu olarak bilinen ve Çin’den hareket ederek riskli bulunan Asya ülkelerini geçip, Türkiye’nin de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan,Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul üzerinden geçerek, Kapıkule’den çıkış yapan yük trenlerindeki personel, virüsün kuluçka dönemi de göz önünde bulundurulduğunda bariz risk taşımaktadır. Hal böyleyken büyük bir tehdit haline gelen Corona virüsü, deniz, kara ve demir yoluyla da yayılabilir” diye ifade etti.

KAPLAN’DAN BAKAN KOCA’YA SORULAR

Ülkemiz üzerinden geçen trenlerdeki personel, sınır girişlerinde ve güzergâhlarda virüs taramasından geçirilmekte midir? Geçirilmekteyse konu ile ilgili kaç personel bu göreve verilmiştir?

Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?

Farklı bilim insanlarının yaptığı açıklamalar görüş kirliliğine sebep olmakta ve bu bağlamda ülkemize kargo ile gelen ürünler risk taşımakta olup olmadığı belirsizliğini korumaktadır. Ülkemiz üzerinden geçen trenler ve taşıdıkları muhteviyat risk taşımakta mıdır?

Ülkemize deniz yoluyla gelen kargo gemilerindeki personel Corona virüsü taramasına tabii tutulmakta mıdır? Tabii tutuluyorsa kaç personel konu ile ilgili görevlendirilmiştir?

Ülkemize Çin’den deniz yoluyla gelen gemilerde ve konteynerler risk taşımakta mıdır? Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Kiğılı: Bundan daha büyük kriz görmedik

2020-01-30 17:19 - Ekonomi

Gaziantep'e 2 şehit ateşi birden düştü!

2020-02-03 17:20 - Asayiş

Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı

2020-02-04 21:20 - Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nde kutlama

2020-02-02 14:09 - Yerel

Mimarlar Odası’na genç aday

2020-02-03 13:38 - Yerel

Okulda dolabın altında kalan çocuk öldü!

2020-02-05 19:46 - Asayiş

Gaziantep’te barışmaya gittiği eşini vurdu!

2020-01-30 20:41 - Asayiş

700 bin kişi Türkiye’ye ilerliyor!..

2020-01-30 18:46 - Dünya

Gaziantep'te 334 kişi sobadan zehirlendi!

2020-01-31 20:55 - Asayiş

Gaziantep'te torbacı operasyonları: 236 gözaltı

2020-01-31 23:18 - Asayiş

İlgili Haberler

İmamoğlu: Demokratik seçim hakkı ortadan kaldırıldı!

06:54 - Gündem

Enginyurt: Burcu Köksal AKP’ye geçmesi için eşi üzerinden tehdit ediliyor!

06:51 - Gündem

AKP’li Selman Öğüt, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı hedef aldı

06:49 - Gündem

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Enginyurt: Burcu Köksal AKP’ye geçmesi için eşi üzerinden tehdit ediliyor!

06:51 - Gündem

AKP’li Selman Öğüt, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı hedef aldı

06:49 - Gündem

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Öztürkmen: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmelidir

00:51 - Yerel

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem