?>

Kaplan: Kahramanlık, fedakarlık ve cesaretin destanı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Gaziantep Savunması, milletimizin kahramanlık, fedakarlık ve cesaretinin ölümsüzleştiği büyük bir destandır" dedi.

Yerel - 1 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Gaziantep Savunması, milletimizin kahramanlık, fedakarlık ve cesaretinin ölümsüzleştiği büyük bir destandır" dedi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü coşku ve gururla kutladıklarını ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, şöyle devam etti:

"Birinci Dünya Savaşı sonrası aziz vatanımızı işgal ederek bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elimizden almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele veren atalarımızın yazdığı bu destan bizler için en büyük övünç kaynağıdır. Başka bir milletin boyunduruğu altında yaşamaktansa şehit olmayı tercih eden atalarımızın mücadele ruhunu, vatan sevgisini, hürriyet ve bağımsızlık aşkın örnek alarak gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimiz olacaktır. 103 yıl önce Antep Savunması’nda sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.

Antep Savunması, sıradan bir şehir savunması olmayıp, hiçbir yerden destek almadan nüfusunun dörtte birini şehit, geri kalanının da gazi olduğu düşmanın bile saygı ile önünde eğildiği bir kahramanlık destanıdır. Bizler günümüzde bu aziz topraklarda huzur ve güven içinde yaşamayı, vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Onlara ne kadar saygı, minnet ve şükran duysak azdır. Atalarımıza layık olmak için bizler bir taraftan her türlü tehlikeye karşı kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, diğer taraftan da ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yorulmadan, bıkmadan çalışmalıyız. Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den emeklileler yılbaşı ikramiyesi müjdesi

2024-12-22 08:59 - Yerel

Atalanta'dan Serie A'da üst üste 11. galibiyet!

2024-12-23 00:38 - Spor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı: AKP’ye katılacaklar mı?

2024-12-24 00:08 - Siyaset

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Kariyerimde ilk kez burada görüyorum'

2024-12-21 00:08 - Spor

AKP'den peş peşe açıklama... Deniz Yücel 'dış politika' ile yanıt verdi!

2024-12-23 02:38 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

TRT, afişi tepkilere neden olan Gassal dizisini duyurdu

2024-12-20 17:10 - Gündem

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

Donnarumma sakatlandı, o müdahaleye kart çıkmadı!

2024-12-19 00:09 - Spor

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset