?>

Kaplan: Gaziantep esnafı bitme noktasında!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, COVİD-19 pandemisiyle birlikte tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep esnafının da artık bitme noktasına geldiğini söyledi.

Siyaset - 5 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, COVİD-19 pandemisiyle birlikte tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep esnafının da artık bitme noktasına geldiğinin altını çizerek “İktidar, bu süreçte de ne ihtişamından ödün verdi, ne de kongrelerinden. Salgın AKP kongrelerinden sonra pik yaparken, esnaf bir yıla aşkın süredir çalışamazken; geldiğimiz nokta içler acısı. Esnaf borç batağından, eve ekmek götürememekten intiharın eşiğinde” dedi.

İKTİDAR, BUGÜN ESNAFI KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR!

Kaplan, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nunpandemide esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerilerine değinerek “Genel Başkanımız ve partimiz 17 maddelik çözüm önerisi sıraladı. 17 maddenin için de esnafımızın kullandığı kredilere faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirme, sicil affı, SGK prim ödemeleri, kira desteği; pandeminin başında ötelenen vergi ve sigorta primlerinin yeniden yapılandırılmasına kadar birçok somut çözüm önerisi AKP Hükümeti tarafından görmezden gelindi. Pandeminin başında esnafa yönelik ama hiçbir katkı sağlamayacak destek paketleri açıklandı. Halkbankası ve Ziraat Bankası esnafa yüksek faizli krediler verdi. Yine aynı şekilde bankalar yüksek faizlerle sigorta ve vergi primleri ödemelerini erteledi. Pandemi devam ederken, kısa süreli ertelemelerin günü geldi. Esnaf kepenk kapatma noktasındayken, yüksek faizle ertelenen bu ödemelerin süresi gelince de iyice zor duruma düştü. Kiralarda stopaj kaldırılmadı, kısa çalışma ödeneği ile ilgili sorunlar çözülmedi. AKP İktidarı esnafı görmezden gelip, esnafı destekleyeceğine geçilmeyen köprüler, otoyollara para akıtmaya, yandaş müteahhitlerini beslemeye devam etti” dedi.

ESNAF BİTTİ, SAĞLIK ÇÖKTÜ, İNTİHARLAR ARTTI; AKP BAŞKA ÜLKELERE GÖNDERDİĞİ YARDIMLARI ANLATIYOR!

Milletvekili, 2020 yılında kapanan ve 'Bir kişinin kendi adına ve yalnız başına işlettiği ticari veya sanayi işletme' olarak tanımlanan gerçek kişi ticari işletme sayısının 25 bine yakın olduğunu olduğunu vurgulayarak, “Verilere göre son bir yılda 25 bin işletme kepenk kapattıAKP diyor ki her şey yolunda. Peki, esnaf ne diyor, çiftçi ne diyor, üretici ne diyor, evine ekmek götüremeyen, çocuğunu doyuramayan vatandaş ne diyor? Verilere baktığımızda AKP’nin hayal ürün ortada. Yoksulluk, geçim sıkıntısı, işsizlik ve ekonomik kriz intiharları arttırdı.

“ESNAF KAN AĞLARKEN, AKP İKTİDARINI KORUMA VE KONGRE YAPMA DERDİNDE!”

“Pandeminin tek bir kazananı var o da AKP ve AKP yandaşları!” diyen Kaplan, “Gaziantep’te esnaf bitmiş durumda. Sağlık Bakanı her fırsatta mesafeye dikkat çekiyor. Lokantalar iş yapamazken, küçük esnafımız can çekişirken, vatandaşlarımız açlıkla boğuşurken virüs yayılıyor. AKP il kongreleri “lebalep” dolu salonlarda gerçekleşiyor. Bu nasıl bir virüsse bir tek AKP il kongrelerinde yayılmıyor. AKP, esnafımızı sürüklediği bataklıktan çıkarmak istemiyor, esnafımızı oyalamaya devam ediyor. Bu ülkede; ekonomik krizin de, salgının yayılma hızının da, açlığın da, işsizliğin de, yoksulluğunun faturasını AKP sandıkta hesabını verecektir” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

 !#**h27944**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

‘Ezo Gelin Bebek’ kursu ilgi görüyor

2021-02-22 08:56 - Yerel

En İyi Sivilce Kremi Çeşitleri

2021-02-25 09:18 - Sağlık

Kaftancıoğlu'ndan, Özlem Zengin'e destek

2021-02-22 20:02 - Siyaset

CHP’nin yeni sloganı: Kendine güven!

2021-02-21 11:27 - Siyaset

AKP’li Zengin’in görüntüleri ortaya çıktı...

2021-02-20 12:58 - Gündem

3 çocuk babası kafasına sıkarak intihar etti!

2021-02-20 12:11 - Asayiş

Türkiye, AB ülkelerini geride bıraktı...

2021-02-23 09:10 - Dünya

ABD’den Türkiye’ye S-400 uyarısı!

2021-02-24 11:28 - Dünya

Rabia'nın ölümü iki ili yasa boğdu!..

2021-02-24 18:19 - Gündem

Hatem Hastanesi’nden gazetecilere indirim

2021-02-19 15:33 - Sağlık

İlgili Haberler

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

CHP'de Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri düştü!

10:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş