?>

Kaplan: Atatürk, dünya tarihine yön vermiş bir liderdir

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle yayımladığı anma mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yılında, sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan mesajında, Atatürk’ün gerek askeri, gerekse de diplomasi ve devlet yönetimi alanındaki engin ileri görüşlülüğü, insani değerlere verdiği önem ve milletine duyduğu güvenle düşmanlarının bile saygısını kazanan bir lider olduğunu ifade etti. Kaplan, mesajında şunları söyledi:

 “Atatürk, Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı ile milletimizi yeniden bağımsızlığına kavuşturdu ve ardından da Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdu. Böylece emperyalistlerin vatanımız üzerindeki hain emellerine son verirken, dünya tarihine de yön verdi. Bugün bu topraklar üzerinde kardeşçe ve refah içerisinde yaşıyorsak bunu Cumhuriyete ve Cumhuriyet’in değerlerine borçluyuz. Bu nedenle de Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak milletimizin her ferdinin görevidir. Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı tarihin yıldönümü olan 10 Kasım’lar, sadece bir anma günü değildir. 10 Kasım’lar aynı zamanda, Cumhuriyetimize, demokrasimize ve vatanımıza sahip çıktığımızı, istikbalimize ve istiklalimize kast edecek düşmanlara karşı millet olarak kenetlendiğimizi ve ülkemizi daha müreffeh yarınlara çıkarmak için büyük bir azim ve gayretle çalıştığımızı gösterdiğimiz günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve çağdaşlık mücadelesinde gücünü milletine olan inanç ve güveninden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin ifadesi ortaya çıktı

2023-11-06 10:06 - Gündem

Dilan Polat ve Engin Polat için tutuklama talebi!

2023-11-04 16:50 - Gündem

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Şulemsi'nin lüks yaşamı...

2023-11-08 09:27 - Magazin

Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı!

2023-11-07 11:01 - Gündem

İşte, Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk isteği...

2023-11-06 14:14 - Gündem

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Adalet Bakanı, Tolga Şardan'ın tutuklanmasını savundu!

2023-11-03 13:35 - Gündem

Fenerbahçe'den muhteşem Atatürk koreografisi

2023-11-04 18:35 - Spor

Dilan Polat'ın kara kutusu itiraf etti...

2023-11-07 19:57 - Gündem

Fatma Şahin'in, imam hatip ziyareti gündem oldu!

2023-11-04 09:56 - Gündem

İlgili Haberler

Gazeteciler, Nurdağı’nda çocuklara bayram sevinci yaşattı

00:00 - Yerel

“Haremeyn Hatıraları, Kutsal Yolculuğun İzleri Sergisi” açıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kur’an-ı Kerim tilavetine davet

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey, Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem