?>

Kamu işçileri ayakta: İlk grev kararı İzmir’den geldi

Hükümetin yüzde 16-17’lik zam teklifi tepki çekti. Öz Büro İş Sendikası, Katip Çelebi Üniversitesi’nde greve çıktı. Yapılan açıklamada, “Bu grev, geçinemeyen insanların isyanıdır” denildi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Türkiye genelinde yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde, hükümetin yüzde 16-17 oranındaki zam teklifleri büyük tepki topladı. Aylarca süren görüşmelerin sonuçsuz kalması ve düşük tekliflerle masaya gelinmesi, emekçileri greve sürükledi. Öz Büro İş Sendikası, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde iş bırakma kararı alarak kamuda ilk grevi başlattı. Sendika Genel Başkanı Baki Gülbaba, “Bu grev, geçinemeyen insanların isyanıdır” sözleriyle mücadele çağrısı yaptı.

Katip Çelebi Üniversitesi’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Gülbaba, “Çeşme, Ödemiş, Seferihisar ve ülkemizin birçok noktasında devam eden yangınlar hepimizin içini yakıyor. Şu anda nefes aldığımız ormanlarımız, ciğerlerimiz yanıyor. Alevlerin tam ortasında, canı pahasına mücadele eden askerlerimize, itfaiyecilerimize, orman emekçilerimize, UMKE ve AFAD ekiplerine minnettarız. Aynı zamanda bilinmelidir ki bizim bordrolarımız da yanıyor. Geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve belirsizlik içinde bir başka yangını da evlerimizde yaşıyoruz. Evimizde yangın var, soframızda yangın var, emeğimizde yangın var” dedi.

Gülbaba sözlerine şöyle devam etti: “Direncimizin, umudumuzun ve haklılığımızın bugüne kadar anlaşılmamış olması nedeniyle bugün kamuda ilk grevi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde başlatıyoruz. Bu grev, hak grevidir. Bu grev, geçinemeyen insanların isyanının adıdır. Bu grev, emeğin direncidir. Emekçinin cebinden alınan aidatlar, işçinin masadaki gücüne dönüşmüyorsa bu yapıların kendini sorgulaması gerekir. Sendikalar geriye dönük aidat farklarından vazgeçmelidir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Dilan Polat Ferrari'sini geri istiyor! Mahkemeye başvurdular

2025-07-02 00:07 - Magazin

Manifest konserinde gençler tek ses oldu: 'Hak, hukuk, adalet!'

2025-06-29 00:38 - Magazin

Jaws filmine ilham veren olayla ilgili neler biliniyor?

2025-06-30 00:08 - Magazin

Kılıçdaroğlu: İki gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir!

2025-06-28 18:37 - Siyaset

Cem Küçük, 'Almanya'da domatesin kilosu 20 euro' demişti... Mustafa Sandal markette yalanladı!

2025-06-30 18:38 - Gündem

Doğalgaza yüzde 24,6 zam!

2025-07-02 09:59 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı maaşı zamlandı: Emekliye 2 kuruş, Erdoğan’a 34 bin TL!

2025-07-04 13:59 - Ekonomi

Erdoğan enflasyon hedefini açıkladı

2025-06-30 13:38 - Ekonomi

Muhammed Yakut tahliye olduğu gün hayatını kaybetti!

2025-07-01 13:04 - Gündem

2025 YDS/2 sınavı ne zaman, saat kaçta? 2025 YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

2025-07-04 00:08 - Eğitim

İlgili Haberler

Güneydoğu'dan 121 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

00:00 - Ekonomi

Yıldırım: İhracatta nicelik kadar nitelik de önemli

00:00 - Ekonomi

GAİB, Haziran ayı ihracat verilerini açıkladı

00:00 - Ekonomi

Otoyol ve köprü ücretlerine zam geldi!

06:54 - Ekonomi

ORZAX halka arz oluyor...

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den bomba iddia: Hakimlere CHP’lileri tutuklayacak mısınız mülakatı yapılıyor

17:12 - Gündem

Haluk Levent gözaltına alındı!

17:07 - Asayiş

Şair Ahmet Telli son yolculuğuna uğurlandı...

14:17 - Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Güner, havalimanında gözaltına alındı

21:52 - Gündem

Adanalılar Özgür Özel'i bağrına bastı!

14:32 - Siyaset