?>

Kalitesiz kömür dağıtılıyor, hava kirliliğine neden oluyor

CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Gaziantep’in hava kirliliği açısından kırmızı alarm verdiğini, vatandaşlara ücretsiz dağıtılan kalitesiz kömürün hava kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Gündem - 8 yıl önce

CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Gaziantep’in hava kirliliği açısından kırmızı alarm verdiğini, vatandaşlara ücretsiz dağıtılan kalitesiz kömürün hava kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Gaziantep’in hava kirliliği açısından kırmızı alarm verdiğini ifade eden Şahinbey Belediyesi’nin CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Verilere göre dünyanın ve Türkiye’nin en kirli havası maalesef Gaziantep’te. TMMOB’a bağlı birçok oda var. İlgili odalarla bir komisyon kurulup hava kirliliğinin şehrimizde nasıl daha aza indirileceği konusunda ciddi çalışmalar yapabilirler. Bunun yanı sıra şehrin nefes almasını sağlayan bölgeleri ve yeşil alanları imar değişiklikleri ile katletmemek gerekiyor” dedi. 

Dağıtılan yardımların reklam edilmesini doğru bulmuyorum

Hava kirliliği hesaplamalarının çapı 45 mikron ve altında olan partiküller madde hesabına dayandırıldığını belirten Kalkan, “Şehrimizde kaçak ve kalitesiz kömürle mücadeleye devam edildiği yetkililerce zaman zaman ifade ediliyor. Bir yandan bu yapılıyor ama bir yandan da mahallelerde vatandaşlara ücretsiz olarak kalitesiz kömür dağıtılıyor. Bu kömür hava kirliliğine neden oluyor. Öte yandan kömür dağıtıyoruz diye bir tek davul zurna çalmadıkları kalıyor” ifadesini kullandı. 

“Daha önce yetkililer Gaziantep’te 5 ayrı bölgede hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulacağı ve bunların Mart ayı sonunda çalışmaya başlayacağı ifade edilmişti” diyen Kalkan, “Şehirde TMMOB’a bağlı birçok oda var. İlgili odalarla bir komisyon kurulup hava kirliliğinin şehrimizde nasıl daha aza indirileceği konusunda ciddi çalışmalar yapabilirler. Veriler bunu doğruluyor, ama özellikle sabah saatlerinde şehirde bazen nefes alamayacak duruma geliyoruz. Bununla ilgili olarak toplanıp dağılmak yerine daha kalıcı önlemler almak gerekiyor. Bunun yanı sıra şehrin nefes almasını sağlayan bölgeleri, yeşil alanları imar değişiklikleri ile katletmemek gerekiyor” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde kanser tehlikesi var

Şahinbey Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Türk Nöroloji Derneği Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre hava kirliliği beyindeki damar tıkanıklıklarının yüzde 30’una tek başına sebep oluyor. Özellikle çocuklarda beyin gelişim bozukluğuna neden oluyor. Yine TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın 2017 yılı raporuna göre bazı illerde kentsel dönüşüm yapılan yerlerde kanser tehlikesinin ortaya çıktığına dikkat çekti. Bizim şehrimizde de kentsel dönüşüm yapılan bölgeler var ve bu bölgelerde de gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey, 57 Şehitkamil 53 ilden büyük

2018-05-24 09:37 - Yaşam

Muharrem İnce'nin Gaziantep mitingi ne zaman?

2018-05-25 21:36 - Siyaset

Özgür Demirtaş, doların neden arttığını açıkladı

2018-05-26 22:04 - Ekonomi

Gaziantep'te asker kaza kurşunuyla şehit oldu!

2018-05-26 08:05 - Asayiş

Gaziantep'te iftar vakti kardeş kardeşi öldürdü!..

2018-05-27 13:52 - Asayiş

‘Suriyeli kızlar başlık parasına satılıyor!’

2018-05-27 07:31 - Gündem

Seçkin Kojeji satrançta yine farkını ortaya koydu

2018-05-25 17:28 - Spor

Gaziantep, Türkiye’den daha genç

2018-05-22 23:46 - Yaşam

AK Parti’de Alpay Özalan kavgası!

2018-05-23 00:23 - Siyaset

İşte son seçim anketi!

2018-05-24 21:41 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması: Elimi öpmek istedi, öptürmedim!

10:54 - Gündem

CHP'li Adalar Belediye Başkanı dahil 35 kişi tutuklandı!

07:44 - Gündem

CHP'li Silifke Belediye Başkanı Turgut ve 7 kişi tutuklandı

07:42 - Gündem

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Akaryakıt sektörüne operasyon: 10 şirkete kayyum atandı!

11:24 - Asayiş

CHP'de mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları!

10:51 - Siyaset

CHP'li Adalar Belediye Başkanı dahil 35 kişi tutuklandı!

07:44 - Gündem

CHP'li Silifke Belediye Başkanı Turgut ve 7 kişi tutuklandı

07:42 - Gündem

Zeynel Emre'den Müslim Sarı'ya: Yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?

16:38 - Siyaset