?>

Kaftancıoğlu: Mesele devletin ne kadar çökmüş olduğu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV programcısı İpek Özbey'in Kadraj programına konuk oldu.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV programcısı İpek Özbey'in Kadraj programına konuk oldu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, adalet ve liyakat vurgusu yaptı, iktidarın ülkeyi kibir ve öfkeyle yönettiğini belirtti  .

Kaftancıoğlu, "Bu devleti papatya falı gibi yönetmelerine tepki gösterdim. Şu anda korumam yok. Koruma verildiğinde neden koruma verildiğine dair fikrim oluyor ama alındığında fikrim olmuyor. Mesele bana koruma verilmesi değil. Burada mesele devletin ne kadar çökmüş olduğunun bir kez daha görülmesi." dedi.

'CHP ALİ GİTSİN VELİ GELSİN DİYE DÜŞÜNMEZ'

İpek Özbey'in Yargıtay'ın siyasi parti üyeliğini düşürmesine ve partide bunun nasıl yankılandığına dair sorusunu da yanıtlayan Kaftancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütü, -örgüt deyince ben Genel Başkanımızdan yeni üyesinden bahsediyorum- o kadar kıymetli, o kadar sorumluluk sahibi ve o kadar bu toplum için yeri geldiğinde emniyet sibobu olmuş, elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmış. Bu nedenle CHP örgütünü iktidardaki partilerle bu anlamda farklı tutmak lazım. CHP'nin hedefleri, idealleri vardır" dedi.

CHP'nin belediye başkanından milletvekiline kadar cumhuriyeti ikinci yüzyılıyla taçlandırmak için inanmış durumda olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, "Hiç Ali gitsin Veli gelsin olmamıştır. Dışarıdan bunu isteyen çok olmuştur ama CHP bunu düşünmez" diye konuştu.

'BEN DAVA İNSANIYIM CHP DE BİR DAVA PARTİSİ'

CHP'nin bir fikir partisi olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, CHP'de herkesin partinin fikrine ve ilkelerine yakın olduğunu söyledi. Kendi için ifade ettiğinde ise kişilere yakın ya da uzak olmak üzerinden yorum yapmayı gereksiz bulduğunu belirtti. Kendisinin bir fikir savunucu olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Örneğin bugün CHP İl Başkanı olarak, CHP'nin ülkeye dair fikirlerini ve hayallerini hayata geçirmek isteyen Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun fikrinin hayat geçmesi hedeflere ulaşmak için hayatımı bile koyabilirim. Ama kişilere yakın ya da uzak olmak üzerinden yorum yapmak bence gereksizdir. Mesele fikirlere yakın olmak. Ben dava insanıyım CHP de bir dava partisidir."

'MESELE DEVLETİN NE KADAR ÇÖKTÜĞÜNÜN BİR KEZ DAHA GÖRÜLMESİ'

İçişleri Bakanlığı tarafından korumaların sürekli verilip alınmasına ilişkin de konuşan Kaftancıoğlu, "Artık ben koruma istemiyorum" ifadelerine de açıklık getirdi. Kaftancıoğlu, "Bu devleti papatya falı gibi yönetmelerine tepki gösterdim. Şu anda korumam yok. Koruma verildiğinde neden koruma verildiğine dair fikrim oluyor ama alındığında fikrim olmuyor. Mesele bana koruma verilmesi değil. Burada mesele devletin ne kadar çökmüş olduğunun bir kez daha görülmesi. Devlet liyakat ve şeffaflıkla yönetilir dedik. Bu devleti yönettiğini zannedenler ne yazık ki kurallarıyla gerektiği gibi değil, suçlulara, işine gelene koruma veren ama kendisi gibi düşünmeyen korunmaya ihtiyacı olanlara koruma vermeyen bir anlayışla yönetiyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Adli kontrolle serbest bırakıldı, ifadesi pes dedirtti!

2022-08-03 21:04 - Gündem

Sedat Peker’in eşi 'Gizli çekim' diye paylaştı!

2022-07-30 09:50 - Gündem

Madeni 10 lira, kağıt 500 ve 1000 lira geliyor!

2022-08-01 10:49 - Ekonomi

Astsubay Batuhan Şimşek şehit oldu!

2022-07-29 00:15 - Gündem

Zülal Kalkandelen'e ölümle tehdit!

2022-08-03 16:26 - Gündem

Yemek işi Sedat Peker’in gündeme getirdiği isme gitti!

2022-08-02 10:24 - Gündem

OSB eski Başkanı Durmuş İşsever hayatını kaybetti!

2022-07-29 21:03 - Yerel

Gaziantep'te avukat dehşeti: 1 ölü...

2022-07-29 18:25 - Asayiş

Soylu, Yediiklim'in tanıtım afişlerinde!

2022-08-04 10:34 - Gündem

Peker: Karanlıkların lordu yanlış işler yapıyorsun!

2022-07-29 15:54 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan 'Hodri meydan', kaçma getir sandığı!

19:05 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep’ten “Açık Kapı Hasbihal” programı

00:30 - Siyaset

Gazze’de sessiz işgal ve dünyanın ikiyüzlülüğü...

00:38 - Siyaset

CHP’li Meriç: Konkordato gerçeğini görmeliyiz

16:34 - Siyaset

Özgür Özel: Ev hapsinde tuttukları İstanbul'da restoranlarda fink atıyor!

17:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Beyoğlu'nda CHP'nin adayı Sefer Karaahmetoğlu kazandı!

17:16 - Gündem

Saray'a yürüyen Birleşik Kamu-İş üyelerine polis engeli!

16:52 - Gündem

CHP’li Meriç: Konkordato gerçeğini görmeliyiz

16:34 - Siyaset

Aziz İhsan Aktaş hakkındaki ev hapsi kararları kaldırıldı

10:34 - Gündem

Aydın'da Çerçioğlu protestosu: Konser alanı boş kaldı!

07:49 - Gündem