Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “19 Mayıs, yalnızca bir tarih değil; bir milletin kaderini değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı onurlu bir başlangıçtır” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten Başkan Celal Kadooğlu, “Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bu meşale, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini aydınlatmış, Kurtuluş Mücadelesi milletimizin kararlılığıyla zafere ulaşmıştır” dedi.
Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmesinin önemine de dikkaç çeken Kadooğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“19 Mayıs’ın gençliğe armağan edilmesi, Atatürk’ün gençliğe duyduğu büyük güvenin ve inancın açık bir göstergesidir. O, gençleri yalnızca bir toplumun enerjisi olarak değil, aynı zamanda fikir ve irade gücüyle geleceği şekillendirecek asli unsurlar olarak görmüştür. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün mirasına sahip çıkacak, çağın gereklerine göre donanmış, araştıran, sorgulayan ve üreten bir gençliği desteklemek ve yüceltmektir. Çünkü Türkiye’nin aydınlık yarınları, gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bu anlamda gençlerimize güvenimiz tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş mücadelesi kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor; milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”