?>

Kadooğlu: 2023 için dersimize iyi çalışmak zorundayız

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu yeni yıl için derslerine çok iyi çalıştıklarını söyledi.

Yerel - 2 yıl önce

Türkiye’nin 2023 yılında ihracatçı ülke kimliğinin güçlendirilmesi yönünde üstlerine düşenleri yerine getireceklerini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu yeni yıl için derslerine çok iyi çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Dünya için olduğu gibi Türkiye içinde zorlu geçen bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu 2023 yılında her zamankinden daha fazla çalışmak, üretmek ve sürdürülebilir ihracatı yakalamak zorunda olduklarını ifade ederek “2021 gibi 2022 yılı da gerek ülkemiz gerekse dünya için çok zorlu bir yıl olarak geride kaldı.  Pandeminin yoğun yaşandığı bu süreçte Rusya Ukrayna savaşının başlaması ve dünya genelini enerji ve gıda başta olmak üzere bir çok alanda olumsuz etkilemesi elbette bizleri de etkilemiştir. Bizler bu süreçlerde sektörümüzün krizleri fırsata dönüştürmesi yönünde firmalarımızın değişim ve dönüşüm süreçlerini hızlandırmaları için önemli çalışmalara imza atarken ürün yelpazemizin genişletilirken yeni pazarlara açılarak Pazar yelpazemizin de çeşitlenmesi yönünde birçok projeye imza attık. Özellikle Ortadoğu Ülkelerine ihracatta büyük önem taşıyan Habur başta olmak üzere diğer sınır kapılarımızdaki yığılmaların önlenmesi yanında hızlandırılmış sisteme geçişlerle ilgili ilgili kurumlar nezdinde girişimler yaparken en önemli sorunlarımız arasında yer alan finansmana erişim hususunda da ilgili bakanlıklarımızla sürekli temas halinde olduk. 2022 yılını büyük bir rekorla kapatıyoruz. Hububat Bakliyat sektörü gerek Gaziantep gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en fazla ihracat gerçekleştiren sektör unvanını aldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin Kalkınması İçin Çalışıyoruz

Ülke kalkınması için her türlü çalışmanın içerisinde olmayı sürdüreceklerini ifade eden Başkan Celal Kadooğlu 2022’nin ardından 2023 yılında da yeni projelerle Türkiye’nin ihracatçı ülke olma yolundaki çabasına büyük katkılar sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek “2023 yılında her zamankinden daha çok çalışmak, üretimimizi yüksek katma değerli ürünlere yönlendirmek ve ihracatımızı artırmak zorundayız. Pandemiyle birlikte dünya genelinde birçok kurallar değişti, uluslararası ticaretin işleme sistemi yeniden yazıldı. Bizler bu anlamda değişim ve dönüşümün destekçisi olmaya ve dijitalleşme sürecinin sağlıklı yürümesine destek olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin sadece sektörümüzle ilgili değil diğer sektörlerde de sürdürülebilir ihracatı yakalayabilmesi yönünde önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Yeni Pazar araştırmalarımız sürmeye devam ederken farklı ülkelerden satın alma heyetleri getirerek gerek bölgemizin gerekse Gaziantep’in tanıtımını, sanayimizin büyüklüğünü ve üretim kapasitelerimizi yabancı ithalatçılara göstermeye çalışacağız. Bizler 2023 için dersimize iyi çalıştık. 2023 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa huzur, barış ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Akit yazarı, AKP'li Özlem Zengin'i hedef aldı!

2022-12-28 09:29 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan Ahmet Hakan'a: Ulan sana mı kaldı?

2022-12-29 13:00 - Gündem

AYM, Erdoğan'a verilen bütçe yetkisini iptal etti!

2022-12-27 08:58 - Gündem

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel yaşamını yitirdi!

2022-12-24 19:06 - Gündem

28 Şubat davasının hasta mahkumları hapishanede ölmeyi bekliyor!

2022-12-27 13:40 - Gündem

Ali Türkşen'den Mehmet Ali Çelebi'ye sert tepki

2022-12-30 17:09 - Gündem

'Erdoğan'a asla oy vermem' diyenlerin oranı patladı!

2022-12-29 08:00 - Siyaset

İBB'yi teftiş eden heyetin başkanı görevden ayrıldı

2022-12-27 08:12 - Gündem

Cihan Kolivar: 14 sene daha yaşarım; değer mi birine eğilmeye?

2022-12-27 07:59 - Gündem

Figen Çalıkuşu: Görevden almak İmamoğlu'nun değil Soylu'nun görevi

2022-12-29 11:30 - Gündem

İlgili Haberler

Ekonomi ve piyasa beklentileri GSO'da masaya yatırıldı

00:00 - Yerel

Çocukların bayramlıkları Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden

00:00 - Yerel

Gaziantep Barosu’dan Kaya’ya ziyaret

00:34 - Yerel

İbrahimli’de bir sosyal tesis daha hizmete açıldı

00:00 - Yerel

Gaziantepli gazeteciye Ekol Tv Temsilciliği görevi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gölete giren 13 yaşındaki Furkan'ın cansız bedeni bulundu

01:08 - Gündem

Savcıyı makamında tehdit etmişlerdi: Yenidoğan Çetesi hakkında istenen cezalar belli oldu

00:08 - Gündem

Üvey oğlunu öldürdüğü 9 yıl sonra ortaya çıktı: Sesinden rahatsız olmuş!

23:39 - Gündem

'Ekrem İmamoğlu' yasağına karşı gençlerden 'İmamoğlu her yerde' kampanyası

23:09 - Siyaset

ODTÜ’lü öğrencilerin geleneksel Devrim Yürüyüşü: 'Eşitsizliğe karşı bir isyan'

22:39 - Gündem