?>

Kadir İstekli ile anne ve babaya tutuklama talebi...

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti.

Gündem - 3 yıl önce

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızının dini nikah ile 'evlendirmesi' ve H.K.G'nin cinsel istismara maruz bırakılması Türkiye gündemindeki yerini koruyor.

Skandal istismar davasının ilk duruşması için 22 Mayıs 2022 tarihi konuşulurken yeni bir gelişme yaşandı. 

Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında mağdur H.K.G.’nin avukatı tarafından tutuklama talep edildi.

İHA'nın aktardığına göre; Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Dini nikahla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. İddianameyi kabul eden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verdi.Mağdur avukatından tutuklama talebi

Dava çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı. Mağdur H.K.G.’nin avukatının sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklanmasını talep ettiği ve dosyada gizlilik kararı verilmesini istediği öğrenildi.

DAVA 30 OCAK’A ÇEKİLDİ!

6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.’in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel’in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

BAKAN YANIK DOĞRULADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yanık açıklamasında “Sanıkların tutuklu yargılanmasını ve duruşmanın öne alınmasını biz talep ettik, talebimiz kabul edildi” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Jeotermal Enerji Oscarı Mb Holding’e verildi

2022-12-12 18:43 - Yerel

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

CHP'li Gamze Taşcıer'in konuşması gündem oldu

2022-12-11 11:21 - Siyaset

Misvak, Timur Soykan'ı hedef gösterdi!

2022-12-08 18:27 - Gündem

Udma Peynir Müzesi'ne tam not...

2022-12-13 11:51 - Yerel

Çocuğun ailesi yalanladı, Timur Soykan iddianameyi paylaştı!

2022-12-08 18:38 - Gündem

İlgili Haberler

Saadettin Saran, sağlık kontrolüne götürüldü!

10:44 - Gündem

Son dakika… Sadettin Saran yeniden gözaltına alındı!

19:47 - Gündem

Adli Tıp'ta uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran, bağımsız bir laboratuvarda uyuşturucu testi yaptırdı

14:49 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan açıklama: Libya uçağının karakutusu bulundu!

12:37 - Gündem

Sadettin Saran'ın saç örneğinde yapılan incelemede 'kokain pozitif' çıktı

09:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Saadettin Saran, sağlık kontrolüne götürüldü!

10:44 - Gündem

Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek açıklaması

21:27 - Spor

Son dakika… Sadettin Saran yeniden gözaltına alındı!

19:47 - Gündem

Adli Tıp'ta uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran, bağımsız bir laboratuvarda uyuşturucu testi yaptırdı

14:49 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan açıklama: Libya uçağının karakutusu bulundu!

12:37 - Gündem