Kadınların el emeği eserleri görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Seyrantepe Aile Merkezinde açılan el beceri kurslarına katılan kadınlar, kursta öğrendikleri bilgilerle yaptıkları birbirinden güzel eserleri açtıkları sergiyle beğeniye sundu.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından Seyrantepe Aile Merkezinde açılan el beceri kurslarına katılan kadınlar, kursta öğrendikleri bilgilerle yaptıkları birbirinden güzel eserleri açtıkları sergiyle beğeniye sundu.

Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve aile ekonomilerine destek olabilmeleri adına yıl içerisinde çok sayıda kurs açarak mesleki eğitimler veren Şehitkamil Belediyesi, yaz aylarında da kadınları unutmadı. Kadınların yaz aylarını değerlendirmeleri için Seyrantepe Aile Merkezinde çeşitli el beceri kursları açan Şehitkamil Belediyesi, 2 ay boyunca kadınlara eğitim verdi. Mefruşat, tel kırma, kanaviçe, rölyef ve ahşap boyama kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınalar, öğrendikleri bilgiler ışığında hazırladıkları eserleri görücüye çıkardı. Seyrantepe Aile Merkezindeki serginin açılışını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptı. 30 kadın tarafından hazırlanan ve sergilenen eserleri tek tek inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade etti.

ÜRETİMDEN YANA TAVIR KOYMAMIZ LAZIM

Kadınların üretime dahil olmaları gerektiğini ve bu durumun gerçekleşmesi adına üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışma ve üretme çağında olan her aile ferdinin üretim yapması gerektiğini söyledi. Asıl amaçlarının kadınların aile ekonomilerine destek verecek güce erişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Fadıloğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Bu sene yaz aylarında da hanım kardeşlerimizin eğitimlerini devam ettirdik. Normal şartlarda yıl içerisinde Halk Eğitim Merkezimiz ile yaptığımız faaliyetlerde sertifika programlarının yanı sıra yaz aylarındaki ara boşluk dönemde de talep eden vatandaşlarımızın burada mefruşat, tel kırma, kanaviçe, rölyef, ahşap boyama çalışmalarını devam ettirmek için kurs açtık. 2 aylık kısa süre içerisinde bile çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Ülkemizin daha ileri noktalara gidebilmesi adına üretimden yana tavır koymamız lazım. Çalışma ve üretme çağında olan aile bireylerinin her biri bütçeye katkıda bulunmalıdır. Burada da özelikle hanım kardeşlerimizin dikiş-nakış, mefruşatla ilgili bir şeyler üretip bu ürünleri paraya çevirerek aile bütçelerine katkı sağlamaları bizim projemizin ana amacıydı. Yıl içerisindeki faaliyetlerimizin yanı sıra yaz aylarında da bu faaliyetlerimizi devam ettirdik. Emeği geçen tüm hocalarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Aile merkezlerimizdeki bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Cami imamı camide Suriyeli kadınla basıldı

2018-09-21 20:08 - Gündem

Müzik öğretmeni Sağlık Bakanlığı'na genel müdür oldu

2018-09-20 21:34 - Gündem

Gazianteplilerin kebap dumanı konser iptal ettirdi

2018-09-19 10:28 - Gündem

O bıyıkları uzatmakla ülkücü ve milliyetçi olunmaz

2018-09-20 16:48 - Asayiş

Gaziantep'te iş kazası bir can daha aldı!...

2018-09-23 14:04 - Asayiş

Festival Park‘ta muhteşem konser

2018-09-22 09:23 - Kültür & Sanat

Her şeyini sattı, işsiz kaldı, kızının hastalığını bulamadı

2018-09-20 08:43 - Gündem

İşsiz genç üzerine benzin döküp ateşe verdi

2018-09-20 21:12 - Asayiş

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ateş NCR’de

2018-09-21 20:50 - Sağlık

Çiğköfte bahanesiyle 46 evi soydu...

2018-09-25 22:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Şehitkamil'de mayıs ayı meclis toplantısı

19:00 - Yerel

HKÜ'de "Bölge Adliye Mahkemelerinin İşleyişi" semineri

18:58 - Yerel

Gaziantep'te deprem çalıştayı

08:12 - Yerel

GAGİAD'tan GTB'ye ziyaret

13:46 - Yerel

Başkan Yılmaz, yurttaşlarla buluştu taleplerini dinledi

08:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem

Erkan Baş'tan 'yumuşama' tepkisi

18:15 - Siyaset

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı!

17:48 - Gündem

Öğretmenler iş bırakma eylemi yapacak!

16:07 - Gündem

Bahçeli'nin "Omurgasız, tetikçi, kimliksiz" dediği Selvi'den yanıt

11:39 - Gündem