?>

Kabine toplanıyor, kısıtlamalar masada...

Kısıtlamalar bu akşam üstü kabine toplantısında gündeme gelecek.

Gündem - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün "Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız" diyerek sinyalini verdiği kısıtlamalar bu akşam üstü kabine toplantısında gündeme gelecek. AVM, pazar yeri gibi toplu alanlarda yeni önlemler masaya yatırılacak.

Bu akşam gerçekleştirilecek Kabine toplantısında, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamalar gündeme gelebilecek. AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün cuma namazı çıkışında koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız.

O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşıma gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı."

 !#**h24785**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te bir ikamette Kalaşnikof ele geçirildi!

2020-09-14 20:33 - Asayiş

10 yaşındaki çocuğu döven karı koca serbest!

2020-09-19 19:56 - Asayiş

17 milyonluk şeker torbası satacak!

2020-09-16 19:08 - Gündem

AYM üyesinden Soylu’ya ‘bisiklet’ yanıtı!

2020-09-15 19:39 - Gündem

RTÜK'ten muhalif kanallara ceza!..

2020-09-16 17:26 - Gündem

Katan Otel'e 3. yıldız

2020-09-21 08:06 - Yerel

Cinsel istismarı öven kadın pes dedirtti!

2020-09-15 22:56 - Gündem

AK Parti'ye üye ol, Külliye'de 1 gün geçir!

2020-09-20 14:51 - Siyaset

Kemalizm'e 'virüs' dedi, yayını terk etti!

2020-09-21 09:00 - Gündem

Büyükşehirlerde CHP, AK Parti'yi yakaladı

2020-09-16 20:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem