?>

Japonya Başbakanından 'diplomatik tavır' pişmanlığı

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, dış seyahatte sergilediği ve eleştiriye açık diplomatik tavırlarından pişmanlık duyduğunu bildirdi.

Dünya - 1 yıl önce

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru'nun, geçen ay Güney Amerika ülkesi Peru'daki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'nde sergilediği tavırları ülkesinde eleştiriliyor.

Japon Başbakan, ana muhalefetteki Anayasal Demokrat Parti (CDP) Genel Sekreteri Ogawa Junya'nın, mecliste konuya ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Zirvedeki tavırlarından kaynaklı eleştirilerin farkında olduğunu ve pişmanlık duyduğunu kaydeden İşiba, bu konuda "birçok eksikliği kabul ettiğini" dile getirdi.

İşiba, "Eksik birçok noktanın bilincindeyim. Alçakgönüllülükle kabul etmem ve geliştirmek için çabalamam gerektiğinin kesinlikle farkındayım" dedi.

Peru'da 10-16 Kasım'daki APEC Zirvesi marjında, yabancı liderlerin katıldığı toplantılarda İşiba'nın sergilediği bazı tavırlar, ülkesinde eleştirilmişti.

ELEŞTİRİLEN TAVIRLAR

İşiba, zirve marjında oturduğu masaya Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim yaklaşırken telefonuyla meşgul olmuştu.

Masasına uğrayan Trudeau, İbrahim ve Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Baş Yöneticisi John Lee Ka-chiu ile ayrı ayrı görüşmesi sırasında Japon lider, başını telefonundan kaldırırken, oturduğu koltuktan ise ayağa kalkmamıştı.

İşiba'nın tavırları, APEC Zirvesi'nin kamera görüntülerine yansımıştı. Diğer ülke liderleri, toplantı aralarında birbirleriyle ikili ve çoklu görüşmeler yaparken "sürekli koltuğunda oturmakla" itham edilen İşiba, uluslararası bir zirveyi fırsata dönüştürememekle eleştirilmişti.

Japonya'da sosyal medyada büyük eleştirilere yol açan bu görüntüler, "İşiba'nın kötü tavırları" şeklinde etiketlenmişti.

Japon liderin davranışları, "çok utanç verici" ve "Başbakan olmakla bile ilgili değil. Bu tavır bir yetişkin için düşünülemez" şeklinde yorumlanmıştı.

Öte yandan, İşiba'nın, APEC Zirvesi açılış töreninde sergilenen dansı "kollarını kavuşturarak" izlemesi "kabalık" şeklinde nitelendirilmişti.

Japon Başbakan, Peru gezisinde bir mezar ziyareti sonrası yoğun trafikte kalınca APEC Zirvesi aile fotoğrafı çekimine katılamamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping dahil APEC liderlerinin aile fotoğrafında İşiba'nın yer alamaması ülkesinde yadırganmıştı.

İşiba, ülkede 27 Ekim'deki erken genel seçimin ardından, Ulusal Meclis'te 11 Kasım'da ülkenin 103. başbakanı olmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı'dan Galatasaray'a kötü haber: Oyuna devam edemedi!

2024-12-01 19:38 - Spor

Rahmi Koç'un bu sözleri gündem oldu: 5 kuruş bile getirmeyecek...

2024-11-29 12:09 - Gündem

Okan Buruk'tan çok sert fikstür açıklaması! Kötü niyet arıyorum

2024-11-29 00:09 - Spor

Son Dakika... Çekmeköy'de polis dehşet saçtı… Tartıştığı kişilere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı!

2024-12-01 21:40 - Asayiş

Yusuf Tekin, '2006 yılında doçent oldum' dedi: Bakanlığın web sitesinde farklı çıktı!

2024-11-29 03:08 - Gündem

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

'Sivaslı Cindy' Tülin Şahin Avrupa Parlamentosunda 'Sağlıklı Yaşam Farkındalığı'

2024-11-29 00:09 - Magazin

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

Beşiktaş'tan açıklama! Karar verildi! Yönetim ve teknik direktör...

2024-11-29 21:39 - Spor

CHP'li Meriç yazdı: Kreş komedisi ve AKP'nin tutarsızlığı...

2024-11-29 18:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem