?>

“İyilik Projesi”nin iki aşaması da tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Gaziantep Entelektüel Ligi” projesinin ilk etkinliği olan “İyilik Projesi”nin iki aşaması da başarıyla tamamlandı.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Gaziantep Entelektüel Ligi” projesinin ilk etkinliği olan “İyilik Projesi”nin iki aşaması da başarıyla tamamlandı.

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen proje, gençler ve çocuklarda iyilik bilincinin güçlendirilmesi, toplumsal iletişim ve özgüvenin artırılması ile yerel esnafla olumlu etkileşimin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Bu kapsamda dikkat çeken ve toplumsal farkındalık oluşturan önemli bir çalışma gerçekleştirildi.

Katılımcıların aktif bir sosyal sorumluluk deneyimi yaşamaları amacıyla planlanan iki aşamalı çalışmanın ilk bölümünde, Yazar Yavuz Yiğit’in katılımıyla “Gençleri Harekete Geçirme Semineri” Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde düzenlendi. Seminerde gençlere, iyilik için harekete geçmenin gerekliliği, iyiliğin toplumsal hayattaki önemi ve geleceğe etkisi üzerine konuşmalar yapıldı.

Projenin ikinci aşamasında ise 30 kişilik öğrenci grubuyla 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde selamlama ve iyilik temalı sloganlar içeren pankartlar hazırlandı. Etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

ŞAHİN: BU İYİLİĞİ VE NEŞEYİ BÜTÜN ŞEHRE YAYMALIYIZ

Katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada Başkan Fatma Şahin, iyiliğin daha fazla konuşulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek, “İyi insanların bire bir selam verdiği, yardımcı olduğu bir toplum oluşturmamız lazım. Farabi, erdemli şehrin birbiriyle yardımlaşandan geçtiğini söylüyor. İyi insan olmalıyız. Kötülükleri atmalı, iyiliği çoğaltmalıyız. Bu iyiliği ve neşeyi bütün şehre yaymalıyız” diye konuştu.

Program kapsamında öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla Kalealtı esnafını ziyaret etti. Esnafa selam vererek “Hayırlı Ramazanlar” ve “Hayırlı işler” dileklerinde bulundu. Gözetmenler eşliğinde yürütülen programda, en çok olumlu iletişim kuran öğrenciler sembolik ödüllerle takdir edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

2026-02-27 00:08 - Spor

Samsunspor'un son 16 turundaki rakibi belli oldu

2026-02-27 00:06 - Spor

Ömür Gedik klibinde Brad Pitt sürprizi...

2026-02-27 00:54 - Magazin

Kayyum Gürsel Tekin hakkında devam kararı...

2026-02-27 12:58 - Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ifadesi tamamlandı!

2026-02-28 11:25 - Gündem

Trump: Onlara henüz sert bir darbe indirmedik bile...

2026-03-02 19:23 - Dünya

Trump: Tüm hedeflerimize ulaşana kadar operasyonlar sürecek!

2026-03-02 06:34 - Dünya

ABD-İran görüşmeleri etkisiyle petrol fiyatları yükseldi

2026-02-25 00:29 - Ekonomi

İran, ABD uçak gemisine saldırı düzenlediklerini duyurdu

2026-03-01 18:55 - Dünya

Kadooğlu: İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için ‘Destek’ şart

2026-02-24 00:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şahinbey'den çevreye duyarlı okullara ödül yağmuru

00:00 - Yerel

EARAZA'dan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na davet

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de kadınlar el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

00:00 - Yerel

Ünverdi, mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına inceleme

20:12 - Asayiş

Gazeteci İsmail Arı için tahliye kararı

17:33 - Gündem

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, CHP'den istifa etti

13:28 - Gündem

AKP'li belediye meclisi üyesinden 'Atatürk'e ve 'Kemalistlere' skandal sözler!

10:10 - Gündem

Ümit Özdağ: Hukuk devleti askıya alınmış durumda!

08:36 - Siyaset