?>

“İstismar ve şiddet cezasızlık politikalarının sonucudur”

Bayraklı’daki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu’nun temizlik görevlisi D.T. (18), 8 yaşındaki öğrenciyi tacizde bulunmasının tepkileri sürüyor. Veli – Der İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Aydın, “Hep söylüyoruz; çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet, ist

Gündem - 2 yıl önce

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu’nun temizlik görevlisi D.T. (18), 8 yaşındaki öğrenciyi okul çıkışında sınıfa kapatarak tacizde bulunmasına tepkiler sürüyor. Zanlının önce serbest bırakılması sonrasında kamuoyundan gelen tepkilerle yeniden gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından Veli-Der de bir basın açıklaması yaptı. İktidarın politikalarına dikkat çeken Veli – Der İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Aydın, “Hep söylüyoruz; çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet, istismar ve cinayetler politiktir. Yıllardır sürdürülen iyi hal indirimlerinin, cezasızlık politikalarının, çıkarılan afların sonucudur. Kadınların, kız çocukların haklarını yok sayan, hakim ataerkil zihniyet, failleri cezasız bırakarak ödüllendirmektedir. Bu da kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddet olayının her geçen gün daha da artmasına yol açmaktadır. Okulda yaşanılan istismara neden olan, aynı zamanda uygulanan bu politikalardır” dedi.

“SUÇLULAR GÖREV YAPIYOR”

Zanlının Milli Eğitim Bakanlığı’nın İşgücü Uyum Programı'nıyla işe girdiğini hatırlatan Aydın, “Uygulama ile asgari ücretin yarısının da altında, güvencesiz ve yalnızca haftada 3 gün çalışmak üzere temizlik personeli gönderilmektedir. Bu durum da okullarda temizlik ve çocuklarımızın sağlık sorunlarını her geçen gün artırmaktadır. Bir sorun da özel politika gerektiren grup adı altında hükümlü kişiler de İşgücü Uyum Programı kapsamında okullarda çalıştırılmaktadır. İşlenilen suçlar kapsamında bu kişilerin çocuk istismarı, çocuklara, kadınlara yönelik şiddet vb suçlardan hüküm giymiş olmasının yaratacağı sonuçlar görmezden gelinmektedir” diye konuştu.

Turgut Aydın, bakanlığa seslenerek “Okullarda çocuklarımızın can güvenliği ve temizlik sorunları kalıcı ve sürdürülebilir olmayan geçici istihdam gibi palyatif çözümlerle değil, kadrolu iş güvenceli pedagojik eğitim almış kalıcı istihdamla çözülmelidir. İşgücü uyum programı sonlandırılmalı, bütçe takvimin başlamasıyla birlikte bütçeden kadrolu, güvenceli temizlik görevlisi atanması için yeterli bütçe ayrılmalıdır. Okulumuzda yaşanan istismar davasının da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çocuklara yönelik işlenen suçların cezasız bırakılmasını kabul etmeyeceğiz. Hiçbir çocuk, hiçbir veli yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

2024'te en çok hangi akıllı telefon markaları tercih edildi?

2024-10-16 03:09 - Teknoloji

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

2024-10-15 14:08 - Siyaset

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Kötü arkadaşlıklara son: Bağları hızla koparan 3 burç...

2024-10-14 00:00 - Yaşam

Uraz Kaygılaroğlu'nun başrolünde olduğu Aşık Shakespeare oyunun biletleri satışta

2024-10-17 00:08 - Magazin

Beşiktaş'tan öğrencilere indirimli bilet!

2024-10-16 00:09 - Spor

İlgili Haberler

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi