?>

İşte, Gaziantep'in yeni Sağlık Müdürü...

Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarının yapısının değiştirilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne Doç. Dr. Abdulkadir Turgut atandı.

Sağlık - 7 yıl önce

Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarının yapısının değiştirilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne Doç. Dr. Abdulkadir Turgut atandı.

27.11.2017 tarihi itibari ile göreve başlayan Turgut; “Gaziantep’in sağlık alanında çağdaş ve kaliteli sağlık hizmeti sunumu ile Türkiye’nin lider ili olması vizyonunu gerçekleştirmek noktasında üstlendiğimiz sorumluluğun farkında olarak, şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda hem özel hem kamuda sağlık hizmetlerinde standartların yükselmesi, bölgede sağlık hizmetlerini, modern tıbbın ve çağın imkânlarını kullanarak lâyık olunan şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunarak etkin, güvenilir, ulaşılabilir ileri teknolojik donanımlı sağlık kuruluşlarına sahip olmak ve Gaziantep’i özellikle sağlık turizmi konusunda adından söz ettirecek bir noktaya getirebilmek için hızlı hareket ederek hep birlikte güzel işler başaracağız”  dedi.

Doç. Dr. Abdulkadir Turgut kimdir?

17.12.1975 tarihinde İskenderun’da doğdu. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2001-2003 tarihleri arasında askerliğini İstanbul’da yaptı. 2003-2008 yılları arasında İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık eğitimini aldı. 2008-2011 yılları arasında İstanbul Yakacık Doğumevi ve Çocuk hastalıkları hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlayarak aynı yıllar arasında Başhekim yardımcılığı ve Başhekimlik görevlerini yürüttü. İleri Laparoskopik ve Histereskopik cerrahi eğitimlerini aldı. 2011 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı.  Ocak-Temmuz 2014 tarihlerinde Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri (ÜYTE) konusunda Klinik IVF (Tüp Bebek) eğitimini aldı. 2011-2014 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına bağlı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

2011-2013 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına bağlı Perinatoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makale ve bildirileri mevcuttur. Birçok projede görev aldı. İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Reprodüktif Endokrinoloji ve İnfertilite kliniğinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta iken 27.11.2017 tarihi itibari ile Gaziantep Sağlık Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Abdulkadir Turgut, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haftanın Öne Çıkanları

Kadooğlu Holding, Öğretmenler Günü'nü kutladı

2017-11-24 16:17 - Eğitim

6.5 yaşındaki kız çocuğunu fuhuş için kaçırmışlar

2017-11-25 11:05 - Asayiş

GAÜN’de güncel gelişmeler paneli

2017-11-24 15:59 - Eğitim

Bebeğinize kalça ultrasonu çektirdiniz mi?

2017-11-24 14:18 - Sağlık

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Özel Seçkin Koleji öğrencisi il birincisi

2017-11-25 20:11 - Eğitim

Öğrenciler domates fidesi dikti

2017-11-28 11:25 - Tarım

Oğuzeli Biyogaz Tesisi'nin temeli atıldı

2017-11-25 19:59 - Yerel

Ünsal Ören’de Öğretmenler Günü coşkusu

2017-11-26 18:19 - Eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun

2017-11-24 07:34 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Süpermikrocerrahi başarısı

00:00 - Sağlık

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde Anneler Günü kutlaması

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden "Yaza Merhaba" etkinliği

00:00 - Sağlık

Özyılmaz: Hemşireler kutsal bir görevi yerine getiriyor

00:59 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde 'Yenidoğan Canlandırma Programı' eğitimi

00:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

CHP'li Başarır: Bu süreci Şamil Tayyar’dan duymamalıyız!

17:40 - Siyaset

Enginyurt'tan PKK'nın bildirisine sert çıkış: Lozan kırmızı çizgimizdir!

17:29 - Siyaset

Karamahmutoğlu: İmralı, Öcalan’ın balayı adası olacak!

16:52 - Siyaset

Tanju Özcan: Ortada anlaşma var, Türk milletinden gizleniyor!

16:34 - Gündem

Pervin Buldan: Yeni bir dönem başladı. Hayırlara vesile olsun!

11:46 - Siyaset