?>

İşte AKP’nin sosyal medya düzenlemesi

Facebook, Twitter, Instagram kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren soyal medya düzenlemesi bu hafta TBMM'ye geliyor.

Gündem - 6 yıl önce

Facebook, Twitter, Instagram kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren soyal medya düzenlemesi bu hafta TBMM'ye geliyor.

AKP Grup Başkanı Vekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili hazırlanan teklifin içeriğine ilişkin açıklama yaptı.

AKP’nin hazırlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu 11 maddelik sosyal medya düzenlemesinin Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor. MHP'ye de gönderilen teklifin, bugün muhalefet partilerine iletileceği öğrenildi.

AKP Grup Başkanı Vekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili hazırlanan teklifin içeriğine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Zengin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

BEŞ AŞAMALI YAPTIRIM PLANI

Amaç sosyal medyada tacize ve hakarete son vermek. Şirketler Türkiye’de ofis açıp muhataplık oluşturmalı. Eğer Türkiye’de temsilci bulundurmazlarsa beş aşamalı yaptırım süreci var. Birincisi 10 milyon lira idari para cezası ve 30 günlük bekleme süresi… Eğer yine olmazsa 30 milyon lira bir ceza olacak. Sosyal ağ sağlayıcılara üç aylık reklam vermeme cezası getirilecek.

Bu da yerine getirilmezse sulh ceza hakimliğine başvurabilecek ve yüzde 50 bant daraltma, yine hayata geçirilmezse yüzde 90 bant daraltma cezası verilebilecek. Bu mahkemelerin kararıdır. Eğer böyle bir karar verilirse erişim sağlayıcılar dört saat içinde bu kararı yerine getirecek.

48 SAAT İÇİNDE CEVAP VERMEK ZORUNDA

Kişiler tarafından da sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapabilecek ve bu başvurulara 48 saat içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmek zorunda olunacak. Başvuruları yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılara 5 milyon lira para cezası verilebilecek.

Hukuka aykırı olduğu mahkeme kararıyla saptanan içerik, sosyal ağ sağlayıcıya bildirilecek, bildirime rağmen belli bir saat içinde gereğini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcı, doğan zararların karşılanmasından sorumlu olacak.

“İSMİM BU İNTERNET SİTELERİYLE YAN YANA GELMESİN”

Siz yargı kararlarına başvuruyorsunuz, mevcut hukuk sistemi içerisinde sonuç alıyorsunuz. Fakat tüm bunlara rağmen adınızı yazdığınızda, bu konuya dair bir şey girdiğinizde sizinle alakalı geriye dönük tüm bilgiler önünüze geliyor. Bu düzenlemeyle; ilgili kişi, ‘kişilik haklarını ihlal eden bazı internet siteleriyle ilişkilendirilmesinin engellenmesini’ talep edecek. “Benim ismim bu internet siteleriyle yan yana gelmesin” talebinde bulunabilecek.

 !#**h23578**#! 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Yarbay Ali Tatar’ın eşi İBB'de işe başladı

2020-07-17 11:53 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46’ıncı yıldönümü

2020-07-20 09:13 - Gündem

CHP: Ey Sermet Atay önce asli görevini yap!

2020-07-17 21:46 - Siyaset

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir kimdir?

2020-07-15 07:17 - Gündem

Acarsan'dan Irak'a hastane...

2020-07-17 08:28 - Dünya

AKP'li Muş, Fetö elebaşına 'Sayın' dedi!

2020-07-14 20:57 - Gündem

Metiner'in FETÖ sözleri Soylu'yu kızdırdı

2020-07-19 09:54 - Gündem

Beren Saat terörist ilan edildi...

2020-07-15 18:07 - Gündem

Gaziantep'te 14 yaşındaki çocuğa taciz!

2020-07-20 21:20 - Asayiş

Dr. Zafer Güleş hasta kabulüne başladı

2020-07-20 18:05 - Sağlık

İlgili Haberler

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Fon soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı!

09:08 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem