?>

İstanbul'da 'peynir' operasyonu... 35 ton ürüne el konuldu!

Bakan İbrahim Yumaklı, İstanbul Bayrampaşa’daki gıda sitesinde 30 ekibin peynir satan 58 işletmeyi aynı anda denetlediğini, mevzuat ve hijyen şartlarını sağlamayan 35 ton ürüne el konulduğunu bildirdi.

Asayiş - 11 ay önce

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından "Güvenilir gıdadan taviz yok" başlığıyla yaptığı açıklamada, gıda denetimlerine toplu satışların yapıldığı gıda sitelerinde hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

58 İŞLETME DENETLENDİ, 10 TON ÜRÜN İMHA EDİLECEK

Yumaklı, denetimle ilgili şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın şikayetleri ve önceki denetimlerimizin kaynağa odaklı incelemesi neticesinde İstanbul - Bayrampaşa’daki gıda sitesine 30 ayrı ekiple aynı anda denetim gerçekleştirdik. Türkiye'de bu boyutta ilk kez yapılan denetimde, 58 peynir satışı yapılan işletmeyi denetledik. Bunun sonucunda 30 işletmede olgunlaşma süresi tamamlanmayan, etiketsiz veya sahte etiketli, taklit veya tağşiş şüphesi olan, hijyen şartlarını sağlamadan üretildiği belirlenen 35 ton ürüne el konuldu. Olgunlaştırılmadan piyasaya sürülen 25 ton ürün muhafaza altına alınırken, güvenilir olmayan 10 ton ürün imha edilecek.

Denetimlerimizle güvenilir gıdaya ulaşma hakkı olan tüketicimizin yanında, işini hakkıyla yapan işletmelerimizi de korumuş oluyoruz. Emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Denetimlerimiz hız kesmeden artarak devam edecek."

Bakan Yumaklı, mesajıyla birlikte denetimler sırasında kaydedilen videoyu da paylaştı. Yumaklı videoda, "Biz her zaman güvenilir gıdanın kırmızı çizgimiz olduğunu belirtiyoruz. Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan güvenilir gıdaya ulaşması konusunda da çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam ediyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

2025-04-17 20:39 - Gündem

Avukat Selçuk Kozağaçlı, 24 saat geçmeden yeniden cezaevinde!

2025-04-17 13:38 - Gündem

İlgili Haberler

MSB'den Adana'daki 'üçüncü füze' açıklaması

08:30 - Asayiş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

11:18 - Asayiş

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

Balıkesir'de F-16 kaza kırıma uğradı: 1 pilot şehit oldu!

07:26 - Asayiş

Futbolda bahis soruşturmasında yeni dalga: 33 gözaltı!

09:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem