?>

İsrailli siyasetçiden Trump çıkışı: Tel Aviv, dört elle sarılmalı

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Tel Aviv'in ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri bölgeden göç ettirme önerisine dört elle sarılması gerektiğini söyledi.

Dünya - 4 ay önce

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, partisinin parlamentodaki grup toplantısında yaptığı konuşmayı X platformunda paylaştı.

Konuşmasında, ABD Başkanı Trump'a "Gazze'deki Filistinlileri Sina Yarımadası'na taşıma ve Gazze'nin yönetim sorumluluğunu Mısırlılara verme" önerisinden dolayı teşekkür eden Liberman, "Tel Aviv, Trump'ın Gazzelileri yerinden etme önerisine dört elle sarılmalı" dedi.

Gazze'nin gerçek çözümünün Mısır'da olduğunu öne süren Liberman, "Mısırlılar, bu sorunu çözmek isteyip istemediklerine karar vermelidirler" ifadesini kullandı.

İsrail medyasına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 4 Şubat Salı günü Beyaz Saray'da Trump ile, Gazze halkını Mısır ve Ürdün'e göç ettirme önerisini görüşmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor.ABD Başkanı Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Ürdün ve Mısır olmak üzere Arap ülkelerine sürgün edilmesi fikrini ortaya atmıştı.Trump, Gazze'nin "temizlenmesi için" söz konusu ülkelerin daha fazla Filistinliyi kabul etmesi ve bu kişilerin "farklı yerlerde inşa edilecek konutlara yerleştirilmesi" çağrısında bulunmuş, bunun "geçici" veya "uzun süreli" olabileceğini söylemişti.Bu konuyu Ürdün Kralı II. Abdullah ile telefonda konuştuğunu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüşeceğini kaydeden Trump, "Arap ülkeleriyle bir araya gelip (Filistinlilerin) barış içinde yaşayabilecekleri başka bir yerde konutlar inşa etmeyi tercih ederim" demişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Cassandra dizisinin konusu ne? Cassandra dizisinin oyuncuları kim?

2025-02-03 02:38 - Magazin

Survivor'da yetenek yarışmasını kim kazandı? Survivor'da birinci kim oldu?

2025-02-03 02:08 - Magazin

İlgili Haberler

İran’dan flaş karar: Devlet yetkililerine cep telefonu yasağı

13:38 - Dünya

İsrail'den İran iddiası: Yeni Genelkurmay Başkanı öldürüldü

10:09 - Dünya

Son dakika... Trump G7 zirvesinden erken ayrıldı: 'Ateşkes için dönmüyorum'

09:08 - Dünya

Suriye, hava sahasını sivil uçuşlara kapattı

09:08 - Dünya

Trump’tan ‘İran’ mesajı: 'Çok geç olmadan masaya oturmalılar'

01:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

Bakan Bayraktar'dan zam sinyali: Enerji fiyatları artabilir!

13:08 - Ekonomi

THY, AJet ve Pegasus duyurdu: 5 ülkeye gidecek yolculara tanınan haklar uzatıldı

12:39 - Gündem

Ali Babacan'dan iktidara 'ara zam' çağrısı: '1 Temmuz'da asgari ücreti artı

12:39 - Siyaset

'Okullarda temizliği öğretmen ve öğrenciler yapıyor' iddiası... Meclis'e taşındı!

12:08 - Gündem