?>

İsrailli bakanlardan Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf, İsrail Milletvekili Yitzhak Kreuzer işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirdi.

Dünya - 1 yıl önce

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Ben-Gvir, Wasserlauf ve Kreuzer, İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etmesinin kutlandığı gün ve aşırı sağcı fanatik İsraillilerin provokatif "Bayrak Yürüyüşü" dolayısıyla Aksa'ya baskın düzenledi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre Ben Gvir, eşi ve bazı İsrailli milletvekillerinin de bulunduğu 1000'den fazla fanatik Yahudi, Aksa’nın avlusunda Yahudi ritüelleri gerçekleştirdi.

Filistinlilerin topraklarını gasbeden bir İsrailliyse, Aksa’nın doğu kısmında İsrail bayrağını kaldırarak dans etti.

Ben-Gvir de sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, çok sayıda Yahudi'nin, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği gün dolayısıyla Mescid-i Aksa baskınına katıldığını, burada dua ettiklerini belirtti.

İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı 1967'de işgal etmesi nedeniyle her yıl on binlerce fanatik İsrailli, ırkçı ve provokatif sloganlar atarak işgal altındaki Doğu Kudüs'ün sembolik mekanı Eski Şehir'in Filistinlilerin yoğun olarak kullandığı Şam Kapısı'ndan geçerek yürüyüş gerçekleştiriyor.

İsrail polisi, bu yürüyüş öncesinde Doğu Kudüs'te birçok noktada konuşlanarak ve demir bariyerler koyarak Filistinlilerin bu bölgelere geçişini engelliyor.

Fanatik İsrailliler geçen yıllarda düzenlenen söz konusu yürüyüşlerde Filistinlilere, basın mensuplarına, Filistinlilerin Eski Şehir bölgesindeki mülklerine saldırmıştı.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 2022 sonunda göreve gelen kabinesinde aşırı sağcı isimler üst düzey görevlere getirilmişti.

Geçmişte nefret söylemi nedeniyle 50'den fazla iddianame hazırlanan ve bir kez "ırkçılıktan" hüküm giyen sabıkalı Ben-Gvir, aşırı sağcı Yahudi Gücü partisiyle İsrail'de kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilmişti.

Ben-Gvir, Bakanlık görevine gelmesinin ardından uluslararası camiadan gelen tepkilere rağmen defalarca Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

Galatasaray takım otobüsüne taşlı saldırı

2025-05-24 00:48 - Spor

İlgili Haberler

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel

Kılıçdaroğlu: Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok...

21:39 - Siyaset