?>

İsrail-Ukrayna arasında Patriot çatlağı: Büyükelçiyi yalanladı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya Patriot füzeleri transfer ettiklerini duyuran Kiev Büyükelçisi Michael Brodsky'yi resmen yalanladı.

Dünya - 8 ay önce

Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, Bakanlık, Büyükelçi Brodsky'nin Ukrayna'ya Patriot transferine ilişkin kullandığı "ifadelerin doğru olmadığını" öne sürdü.

Bakanlıktan gazeteye yapılan açıklamada, "Bu ifadeler doğru değildir. İsrail Ukrayna'ya Patriot sistemleri transfer etmemiştir" iddiasında bulunuldu.

Ayrıca haberde, Brodsky'nin açıklamaları üzerine Rusya'nın konuya ilişkin İsrail'den açıklama talep ettiği aktarıldı.

İletişim uzmanı Marichka Dovbenko'nun YouTube kanalına, İsrail'in Ukrayna'ya yönelik askeri yardımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Michael Brodsky, ABD'nin İsrail'e 1990'lı yılların başında verdiği Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna'ya transfer edildiğini teyit etmişti.

Brodsky, "Bu arada, bu sistemler şu anda Ukrayna'da bulunuyor. Bunlar 1990'ların başında İsrail'de hizmet veren sistemlerdi ve daha sonra bunları, Ukrayna'ya devretmeyi kabul ettik" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail basını, ocakta İsrail Hava Kuvvetlerinin Nisan 2024'te ülkedeki Patriot hava savunma sistemlerini kullanımdan kaldırdığını aktarmıştı.

Bunun üzerine Kiev yönetiminin İsrail'deki Patriot füzelerinin Ukrayna'ya gönderilmesi için Washington ile irtibata geçtiği belirtilmişti.

İsrail'in, Rusya'nın bu adıma tepki göstereceği endişesiyle aylarca bu fikre karşı çıktığı ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Eylül 2024'te bu adıma onay verdiği ifade edilmişti.

Tel Aviv'in de yeşil ışık yakmasının ardından ABD'nin İsrail'deki Patriot füzelerini Ukrayna'ya göndermek için harekete geçtiği kaydedilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Grev bizim yasal hakkımızdır!

2025-06-03 12:07 - Gündem

CHP'de dikkat çeken kulis... 'Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hazırlıklara başladı'

2025-06-03 15:39 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Son Dakika... CHP'ye 'kurultay' soruşturması tamamlandı: Kılıçdaroğlu 'mağdur'

2025-06-03 00:39 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti kuran partiyi adliye koridorlarında konuşmam, partimi adliyede tartıştırmam

2025-06-03 11:32 - Siyaset

AKP'nin kurucusundan AKP iktidarını uyaran bildiri! İmza atanlar dikkat çekti

2025-06-03 19:08 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Erdoğan'dan bayram mesajında 'CHP' yorumu: 'Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulması

2025-06-05 12:39 - Siyaset

Aksiyonun yeni kraliçesi

2025-06-07 00:09 - Magazin

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş