?>

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Mısır’ın askeri gücü tehdit olabilir

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail'in Mısır ve ordusunun kapasitesine ilişkin oldukça endişeli olduğunu belirtti.

Dünya - 1 yıl önce

İsrail’de yayın yapan Kanal 14 televizyonu, görevi 6 Mart'ta bırakacak olan Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin askeri öğrencilere yaptığı bir konuşmanın görüntülerini yayınladı.

"Mısır ve ordusunun kapasitesine ilişkin oldukça endişeliyiz" diyen Halevi, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu konuda (Mısır tehdidi) oldukça endişeliyiz. Bu, bizim önceliklerimizin başında değil. Sorunlarımıza öncelik vermeliyiz. Mısır'ın büyük bir ordusu var. Gelişmiş silahları, gelişmiş uçakları, gelişmiş denizaltıları ve füze gemileri var. Çok sayıda gelişmiş tankları ve kara kuvvetleri birlikleri var. Bunun şu anda bir tehdit olmadığına inanıyoruz, ancak bu durum bir anda değişebilir."

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi konuşmasının devamında, "Muhammed Mursi, 2011’de Müslüman Kardeşler ile iktidara geldi. Aniden, tüm bu ordunun bambaşka bir liderliği oldu ve bu liderlik aniden size karşı dönebilirdi" ifadesini kullandı.

BARIŞ ANLAŞMASINI İHLAL ETMEKLE SUÇLAMIŞTI

İsrail'in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter, Mısır’ın Sina Yarımadası'na askeri yığınak yaptığını savunarak, bunun İsrail ile Mısır arasındaki barış antlaşmasının "çok ciddi bir ihlali olduğunu" öne sürmüştü.

Leiter, İsrail'in, Mısır’ın Sina’da yaptığı askeri yığınağa ilişkin endişelerini yakın zamanda gündeme getireceğini belirterek "Uzun zamandır bu konu bir kenara itildi ama devam ediyor. Bu konuyu çok yakında ve kesin bir şekilde masaya yatıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Mısır ordusu, Sina'da gerçekleştirdiği askeri tatbikatın görüntüleri 15 Ocak'ta yayınlanmıştı. Tatbikatta 7 Ekim 2023'te Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugaylarının kullandığı paramotorlara benzeyen "uçan yarasa" isimli araçların kullanılması dikkati çekmişti.

Tatbikatın yayınlanan görüntüleri İsrailli sosyal medya kullanıcıları tarafından da sıkça paylaşılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al!

2025-02-26 19:48 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan'ın diplomasının olmadığı açık!

2025-02-26 19:56 - Siyaset

Savcılık, İmamoğlu'nun diplomasına ilişkin üniversiteden belge istedi

2025-02-26 11:54 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda panik... Telsiz konuşmaları ortaya çıktı: '15 dakikayı geçerse...'

2025-02-21 08:38 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş görevden alınma kağıdını yırttı

10:03 - Siyaset

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş