?>

İsrail, Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu

İsrail, yaralı sivilleri Gazze'den Refah Kapısı'na taşıyan ambulansları hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dünya - 2 yıl önce

İsrail, yaralı sivilleri Gazze'den Refah Kapısı'na taşıyan ambulansları hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Hamas hükümeti, İsrail'in bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurdu.Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru giden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu" hedef aldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, "Kızılhaç ve Kızılay'ı bilgilendirdik, tüm dünyayı bilgilendirdik, o kurbanlar o ambulanslarda can verdi. Bu bir tıbbi konvoydu." açıklamasını yaptı. El Kudra, ayraca  saldırıya uğrayan tıbbi konvoyda yer alan ambulansların her birinin ortalama 15 ile 20 yaralı taaıdığını söyledi. Kudra, "Bunlar hastanede müdahale edemediğimiz ağır yaralılardı." dedi.

Terörist İsrail, yaralı sivilleri Refah Sınır Kapısı'na taşıyan ambulans konvoyunu vurdu!Bu nasıl bir caniliktir.Terörist israil, savaş suçlusudur.Kanınızda boğulacaksınız siyonistler. pic.twitter.com/wlxBPMYQA4

— Mustafa Deniz ???????? (@mustafaadeniz) November 3, 2023

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu ise Gazze Sağlık Bakanlığı'nın El Şifa Hastanesi önündeki ambulans konvoyunun vurulduğu yönündeki açklamalarını incelediğini öne sürdü. Saldırıda çok sayıda can kaybı olmasından endişe ediliyor.

GAZETECİLERİN YANINA ROKET

Öte yandan atılan bir roket, Türk gazetecilerin de olduğu bölgenin yanına düştü. Bölgedeki gelişmeleri takip eden NTV muhabiri Özden Erkuş, ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. Şarapnel parçaları araçlara ve binalara zarar verdi. İsrail güvenlik güçleri, bölgede incelemelerine devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

'Cumhuriyet’i biz böyle kazandık' fotoğrafının hikayesi...

2023-10-28 21:17 - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında...

2023-10-29 01:02 - Gündem

Adalet Bakanı, Tolga Şardan'ın tutuklanmasını savundu!

2023-11-03 13:35 - Gündem

'Zulüm 100 yaşında' paylaşımı yapan gericiye tepki yağdı!

2023-10-30 09:52 - Gündem

Polat çiftinin firari avukatı gözaltına alındı!

2023-11-02 15:50 - Gündem

Dilan ve Engin Polat çiftinin otomobil ilanı gündem oldu!

2023-10-28 12:56 - Gündem

Onbinler Anıtkabir'de Andımız'ı okudu...

2023-10-28 23:17 - Gündem

Erdoğan donanmayı Vahdettin Köşkü’nden selamladı!

2023-10-29 18:33 - Gündem

Prof. Dr. Ekrem Ünal Medical Point’te

2023-10-28 11:12 - Sağlık

Tutuklanan Tolga Şardan gözyaşlarını tutamadı!

2023-11-01 19:20 - Gündem

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset