?>

İslahiye'de muhtarlar toplantısı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile İslahiye ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile İslahiye ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Vali Gül, burada yaptığı açıklamada Gaziantep’in tüm ilçeleri ile birlikte çok önemli bir şehir olduğunu belirterek İslahiye ilçesi ve çevresinin ise bereketli topraklara sahip olduğunu kaydetti.

İslahiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda muhtarları dinleyen Vali Gül, ”İhtiyaç ve talepleri yerinde öğrenmek, çözüm gerektiren konularda kurum idarecilerimiz ve mahalle muhtarlarımızı bir araya getirmek amacıyla buradayız. Sizlerden gelen talep ve sorunların çözüme kavuşturulması doğrultusunda takip edileceğini belirterek katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

İlçe hakkında değerlendirmelerde de bulunan Gül, tünelin yapılması, hızlı trenin gelmesi ve kültürel değerlerin ön plana çıkması ile ilçesinin ayrı bir önem taşıyacağını vurguladı.

Özellikle tarım noktasında ilçenin bereketli topraklara sahip olduğunun altını çizen Gül, ticari değeri olan ürünlerin ekilmesi ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünüifade ederek bu ürünlerin markalaşması ve tüm Türkiye’de yer alması için gerekenlerinher platformdadile getirildiğini söyledi.

“Olağanüstü bir değer”

Toplantı sonrasında Vali Gül, beraberindeki heyet ile İslahiye’nin önemli tarihi ve kültürel değerlerinden olan Tilmen Höyük Arkeoloji Parkı ile Yesemek Açık Hava Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, burada yaptığı açıklamada 4 bin yıllık bir geçmişi olan ve UNESCO’nun geçici listesinde yer alan Yesemek Açık Hava Müzesi’nin kalıcı listede yer alması için çalışmaların yürütüldüğünü değinerek, “Olağanüstü bir değer, olağanüstü bir estetik var. İnşallah burayı hem Gaziantepliler daha çok tanır hem de Türkiye’de ve dünyada daha çok tanınır. İnsanların burayı tanıması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Beş antik kentin en önemlilerinin önünde duruyoruz. Yesemek UNESCO’nun geçici listesinde, kalıcı listeye almamız gerekiyor. Kazı başkanımız ve üniversitemizle birlikte çok önemli çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise “Yesemek bizim ilk heykel atölyesi olarak bildiğimiz tarihi bir alanımız. Gaziantep için çok önemli tarihe sahip. Bununla ilgili arkeologlarımızın çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

Açıklamalar sonrasında Yesemek Açık Hava Müzesi gezilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Gül, ayrıca ilçe ziyareti kapsamında İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’nde de incelemelerde bulundu.

Editör: turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Esnaf, kendini tavana iple asarak intihar etti!

2020-01-18 22:16 - Asayiş

Öğretmen oğlunu öldürüp intihar etti!

2020-01-18 09:28 - Asayiş

Uzman Çavuş kafasına sıkarak intihar etti!

2020-01-21 21:30 - Asayiş

Sultanbeyli’de cemevine çirkin saldırı

2020-01-19 15:46 - Gündem

Rektör 3 kızı ve 2 damadı ile aynı üniversitede

2020-01-19 09:08 - Gündem

Sanko Holding 2019'a damga vurdu

2020-01-17 16:47 - Ekonomi

Flaş iddia: AKP milletvekillerinden söz aldı!

2020-01-21 22:30 - Siyaset

İşletmeci, borçları yüzünden intihar etti!

2020-01-20 09:41 - Asayiş

Gaziantep'te çadırkent mağdurları eylem yaptı

2020-01-18 19:28 - Gündem

Kendini 'Mesih' ilan eden Mezarcı'dan tuhaf paylaşım

2020-01-21 14:12 - Gündem

İlgili Haberler

“Her dilimde vefa” baklava projesi ile şehit ailesine ev alındı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Kurban Bayramı'nı kutladı

00:00 - Yerel

Dülük Tabiat Parkı Kurban Bayramı boyunca ücretsiz

00:00 - Yerel

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

KONDA'dan dikkat çeken "mutlak butlan" anketi...

19:45 - Gündem

Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na flaş çağrı...

19:42 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun PM listesi belli oldu

19:39 - Siyaset

BTP, Kılıçdaroğlu değil Özgür Özel'in heyetiyle bayramlaşacak

19:30 - Siyaset

Mahmut Tanal: Özgür Özel hala Genel Başkan görünüyor...

11:00 - Siyaset