?>

İş stresi diş kaybına neden olabiliyor

Gündelik hayatta yaşanan stres sadece geceleri değil, gün içerisinde de diş sıkmalarına ve gıcırdatmalarına neden oluyor.

Sağlık - 8 yıl önce

 

Gündelik hayatta yaşanan stres sadece geceleri değil, gün içerisinde de diş sıkmalarına ve gıcırdatmalarına neden oluyor. Şehir ve iş hayatına bağlı yaşanan stres, dengesiz beslenme ve hareketsizlik gibi sebeplerin farkına varmadan diş sağlığını kaybetmeye neden olabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Gökhan Gerek, “Artık sadece gece değil, gün içerisinde de strese bağlı olarak diş gıcırdatmaları görülüyor. Stres, ağız içinde ciddi hasarlara sebep oluyor” dedi.

İnsanların dişlerini gıcırdattığını fark etmediklerini, başka bir şikayetle diş hekimine başvurduklarında diş sıkmaya bağlı olduğunu öğrendiklerini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Gökhan Gerek, “Bu hasar bazen başlangıç düzeyinde olurken, bazen de ilerlemiş safhada olduğu için çok büyük tedaviler gerektirebiliyor” şeklinde konuştu.

Stres, diş kırılmalarının da sebebi

Ağız içerisinde stres oluşmaya başladıktan sonra, ilk tepkinin dişle diş etinin birleştiği düzeyde, dişin boynunda oluştuğunu belirten Diş Hekimi Gökhan Gerek, “Stres diş ve diş eti arasında tırnak girecek kadar bir boşluk oluşmasına ve duyarlılık başlamasına neden oluyor” dedi. Duyarlılığın ardından dişte aşınma ve kırılmaların da meydana geldiğini söyleyen Gökhan Gerek, “Diş minesi kalkarak altındaki, daha yumuşak olan dentin tabakası ortaya çıkıyor. Dişlerde, kesilmiş bir ağaç kütüğünün üzerindeki gibi halkalar görünmeye başlıyor. Kişide çene eklemi ağrıları ve bununla beraber yüz ve boyun ağrıları başlıyor. Bu durumda ağızdaki stresi görmek mümkün oluyor” açıklamasında bulundu.

Diş sıktığımızın farkında değiliz

Şehir ve iş hayatı gibi nedenlerin yanı sıra depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar, hatalı yapılmış bir dolgu veya porselen kaplama, çok sert ve asidik besinler tüketme gibi faktörlerin de ağızda stres oluşumuna neden olabildiğini vurgulayan Diş Hekimi Gökhan Gerek, “Bu durum en çok 40 yaş üstü erkeklerde ve özellikle ofis çalışanlarında görülüyor” dedi. Gökhan Gerek ayrıca kliniğe gelen çoğu hastanın dişlerini sıktığının farkında olmadığını söyleyerek, “Çoğu zaman dişlerinin kısa ve aşınmış görüntüsünden hoşlanmadığı için geliyorlar. Meslek gruplarına baktığımızda bu şikayetle gelen hastaların çoğunun bankacı ve mühendis olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Stres nedeniyle diş sıktığımızı kabul etmek istemiyoruz

Hastaların genellikle dişlerindeki sıcak-soğuk hassasiyeti sebebiyle kliniğe başvurduklarını belirten Gökhan Gerek, “Hastaların çoğu ilk başta sorunlarının temelinde stres olduğunu kabul etmek istemiyor, daha sonra gün içinde dahi dişlerini sıktıklarını fark ediyorlar. Uygulanan tedavinin ardından sorunun tamamen ortadan kaldırılması için psikolojik desteğin alınması çok önemli” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Oryantal Didem yürek hoplattı

2018-02-18 13:07 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'e geliyor

2018-02-19 10:23 - Siyaset

Gaziantep'te ortaokulda korku filmi iddiası

2018-02-19 20:54 - Eğitim

Göktürk Mahallesi’ne yeni yol

2018-02-19 13:40 - Yerel

Gaziantep'te matematik dersinde 'Cin çarpması' filmi!

2018-02-19 20:45 - Gündem

İYİ Parti’den Mehmetçik’e destek

2018-02-18 18:29 - Siyaset

Gaziantepli kunduracılar 'Mehmet Emin İnce' dedi

2018-02-14 11:44 - Yerel

Gazişehirli genç kaleciye milli davet

2018-02-16 08:27 - Spor

'Yalnız Hayaller Kaldı' filmi 9 Mart’ta vizyonda

2018-02-19 12:20 - Kültür & Sanat

Evde Rakı yapanlara kötü haber!

2018-02-16 09:28 - Yaşam

İlgili Haberler

GAÜN Hastanesi’nde Obeziteye karşı farkındalık etkinliği

00:00 - Sağlık

Dr. Garip Bekfilavioğlu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

00:00 - Sağlık

Sağlık ekipleri vatandaşı bilgilendirdi

00:00 - Sağlık

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde Nadir Hastalıklar Günü etkinliği

00:00 - Sağlık

Ramazan'da hurma tüketimine dikkat!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: PKK ve KDP İran'a saldırmak üzere...

11:31 - Gündem

CHP’li Meriç: Gaziantep sanayisi batma noktasında

20:02 - Siyaset

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset