?>

İran, Irakta'ki ABD üslerini vurdu

Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak duyurduğu ve İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberde en az 80 ABD askerinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dünya - 5 yıl önce

Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak duyurduğu ve İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberde en az 80 ABD askerinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Haberde İran'ın Amerikan askerlerine "Amerikan teröristleri" demesi dikkat çekti.

ABD ile İran arasında aylardır devam eden gerilim cuma günü İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile üst düzey İranlı yetkililerin Irak’ta insansız hava aracı (İHA) ile öldürülmesi sonrasında Tahran yönetiminden bugün misilleme geldi. İran, ABD’nin Irak’taki iki üssünü vurdu.

İran devlet televizyonu bu saldırının arkasından peş peşe iddialar ortaya attı. İran devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada en az 80 “ABD teröristinin” öldürüldüğü belirtildi. İran Devrim Muhafızları’ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberi uluslararası haber ajansları son dakika gelişmesi olarak aktardı. Haberde, Amerikan askerlerine “terörist” denirken, toplamda 15 füze fırlatıldığı belirtildi.

100 HEDEFİ GÖZÜMÜZE KESTİRDİK

İran devlet televizyonunun haberinde füzelerin hiçbirinin engellenmediği belirtilirken, “Eğer Washington karşılık verirse bölgede İran’ın vuracağı 100 hedefi gözümüze kestirdik” ifadesi kullanıldı. Haberde ABD’ye ait helikopterlerin ve askeri mühimmatın da ciddi hasar gördüğü öne sürüldü.

Öte yandan İran devlet televizyonu İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakeri’nin sözlerini aktardı. Bakeri, “Şimdi gücümüzü anladıklarına göre ABD’nin Orta Doğu’daki askerlerini çekmesinin zamanı geldi” dedi.

İran devlet televizyonunun haberinde, Trump’ın “Her şey iyi” ifadesini kullandığı Tweet ile ilgili de açıklama yapıldı. Trump’ın tweetinin İran’ın füze saldırısının etkisini azaltmak için atıldığı belirtildi.

 !#**h19356**#! 

 !#**h19334**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep eğitim camiası yasta

2020-01-07 20:18 - Gündem

İsmail Saymaz'dan yandaş yorumcuya sert tepki

2020-01-04 15:16 - Gündem

Diş hekimi kendini astı!..

2020-01-06 19:34 - Asayiş

GKV’de 'Matematik Nereye Gidiyor?' söyleşisi

2020-01-04 13:15 - Eğitim

Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ilgi görüyor

2020-01-03 16:20 - Spor

Şehitkamil'de kazanan Atalamış

2020-01-05 17:51 - Siyaset

Gaziantep'te öğrenci servisi kaza yaptı: 16 yaralı

2020-01-07 18:53 - Asayiş

Gaziantep'te okul müdüründen skandal paylaşım

2020-01-05 14:52 - Gündem

Acarsan Holding’in ödül gururu

2020-01-05 22:11 - Ekonomi

Gazeteci Emin Çapa yarın Gaziantep'te

2020-01-03 19:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Savaşın gölgesinde Hamaney'in liderlik planı: 'Haleflerini belirledi, yeraltına indi'

14:38 - Dünya

İran’ın nükleer kalbine hava saldırısı: Uydu görüntüleri ortaya koydu

14:08 - Dünya

İran: İsrail'e düzenlenen son saldırıda 40 füze kullanıldı

11:39 - Dünya

ABD, nükleer tesisleri hedef almıştı: İran'dan 'sızıntı' açıklaması!

09:38 - Dünya

İsrail'de kısmi 'OHAL' kararı!

09:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye'de kaç ABD üssü var? Türkiye'deki ABD üstleri nerede?

14:39 - Gündem

Savaşın gölgesinde Hamaney'in liderlik planı: 'Haleflerini belirledi, yeraltına indi'

14:38 - Dünya

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

14:37 - Siyaset

İran’ın nükleer kalbine hava saldırısı: Uydu görüntüleri ortaya koydu

14:08 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, ABD’nin İran'a yönelik saldırısının sonuçlarından endişe duymakta

13:38 - Gündem