?>

İran, 3 Avrupa ülkesini uyardı: 'Orantılı karşılık vereceğiz'

İran, Rusya'ya füze gönderdiği iddiasıyla İngiltere, Fransa ve Almanya'nın, ülkenin sivil havacılık sektörüne yaptırım kararını kınayarak söz konusu ülkelere orantılı şekilde karşılık vereceğini duyurdu.

Dünya - 8 ay önce

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesine yönelik yeni yaptırımlara tepki gösterdi.

Ülkesinin Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere füze gönderdiği iddialarının "yalan" ve "asılsız" olduğunu savunan Kenani, buna karşılık İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ABD ile birlikte Gazze'de soykırım ve savaş suçları işleyen İsrail'in "ana silah kaynağı" olduğunu söyledi.

Kenani, "Bu 3 Avrupa ülkesi, Gazze'de Filistin halkına yönelik kitlesel katliam ve soykırımın ortaklarıdır. Onların bu yanlış politikalarının hesabını vermeleri gerekiyor" dedi.

İran'ın Rusya'ya füze gönderdiği iddiası üzerine İngiltere, Fransa ve Almanya tarafından ulusal hava yolu şirketi Iran Air'e yaptırım kararı alınmasını kınadıklarını belirten Kenani, "3 Avrupa ülkesinin bu eylemi, Batı'nın düşmanca politikasının ve İran halkına karşı uyguladıkları ekonomik terör eylemlerinin devamıdır. İran, buna uygun ve orantılı bir karşılık verecektir" ifadelerini kullandı.

Fransa, Almanya ve İngiltere; Rusya ile İran arasında iddia edilen silah alışverişine ilişkin ortak yazılı açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, İran'ın Rusya'ya balistik füze ihracatı yaptığının doğrulandığı ve 3 ülkenin İran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarını feshetmek için harekete geçeceği ve İran ulusal hava yolu şirketi Iran Air’ın da yeni yaptırımlar kapsamına alınacağı ifade edilmişti.

ABD de Iran Air'e yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

Baro Başkanı, Narin Güran otopsisi hakkında bilgi verdi

2024-09-08 21:09 - Gündem

CHP'li Bankoğlu: 'Ders zili yerine çocukların karnı zil çalıyor'

2024-09-09 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

AB'nin yeni güvenlik mimarisi: Polonya, Türkiye'yle nasıl bir işbirliği hedefliyor?

00:38 - Dünya

Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'e dava açıldı

00:38 - Dünya

Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

00:00 - Dünya

Trump’ın oğlu, bankaları hedef aldı: 10 yıl içinde yok olabilirler

00:00 - Dünya

ABD ile Ukrayna anlaştı: Ekonomik ortaklık anlaşması imzalandı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Paris Saint-Germain'de Dembele umudu!

16:09 - Gündem

Öztürkmen: Basın özgür değilse, hiçbirimiz özgür değiliz

16:07 - Siyaset

Kulak kiri sağlığınız hakkında neler söylüyor?

15:38 - Gündem

İsmail Küçükkaya, Özgür Özel'in 'sürpriz hamlesi'ni açıkladı

14:39 - Siyaset

AKP'li belediye Kent Lokantası modelini örnek aldı: Depremzedelere Millet Lokantası

14:38 - Gündem