?>

Interpol İstanbul'da toplanıyor!

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Polis Birliği Interpol'ün şeflerine ‘suçla mücadele’ konusunda hitap edeceğini açıkladı.

Gündem - 5 yıl önce

 

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Polis Birliği Interpol'ün şeflerine ‘suçla mücadele’ konusunda hitap edeceğini açıkladı.

Interpol'ün 89. Genel Kurulu, 20-25 Kasım günleri arasında İstanbul'da toplanacak. Toplantı için üye ülkelerin üst düzey polis şeflerinin yanı sıra kimi ülkelerin içişleri bakanları, bakan yardımcıları, ulusal polis teşkilatlarının üst yöneticileri Türkiye’ye gelecek. Toplantıda, Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan İçişleri Bakanı Soylu, dünyanın önde gelen polis şeflerine 'suçla mücadele' konusunda hitap edecek.

T24’ten Tolga Şardan, Interpol İstanbul'daki toplantısıyla bir ilgili yazı kaleme aldı. Şardan, "Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan İçişleri Bakanı Soylu, dünyanın önde gelen polis şeflerine 'suçla mücadele' konusunda hitap edecek" dediği toplantıyla aynı günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Veliaht Prensi'nin de Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geleceğine dikkat çekti.

Bu toplantıya Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Teşkilatı (DEA), ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gözlemci konuklardan bazılarının da katılacağını belirten Şardan, toplantıya ilişkin Türkiye’nin handikaplarına dikkat çekti.

Tolga Şardan’ın sıraladığı handikaplar şöyle:

“-Dünya üzerinde her türlü suçla mücadele eden Interpol'ün genel kurulunun yapılacağı Türkiye'de, yakın zamana kadar hapiste olan organize suç örgütü liderlerinin tahliye edilmesinin ve bu kriminal kişilerin iktidar ittifakının küçük ortağınca makamda kabul edilip fotoğraf çektirilmesinin açıklaması nasıl yapılır abaca?

-Yine, görüştüğü organize suç örgütü liderine “kaç” dediği bizzat aynı kişi tarafından öne sürülen İçişleri Bakanı'nın genel kurulda Türkiye'nin suçla mücadelesi konusunda konuşacak olması ayrı bir ironi.

-İzmir'deki FETÖ borsası cinayetinin azmettiricisi olarak aranırken Arjantin'de yakalanan Serkan Kurtuluş'un iadesinin istenmesi sırasında, Arjantin heyetinin Sedat Peker örneğini vermesi halinde Türk tarafı nasıl bir yanıt verebilir?

Tolga Şardan'ın T24'te yayımlanan yazısına ulaşmak için tıklayın 

Haftanın Öne Çıkanları

Erk Acarer'den bomba Soylu iddiaları...

2021-11-10 23:43 - Gündem

Gaziantep'te çıplak kadın cesedi bulundu!

2021-11-16 16:28 - Asayiş

CHP’li Bakan’dan Soylu’ya: Aliağa’da neler oluyor?

2021-11-12 21:59 - Siyaset

Sedat Peker'den yeni iddialar...

2021-11-13 19:16 - Gündem

Sedat Peker'in tesbihi delil sayılmış!

2021-11-16 20:12 - Gündem

Gaziantepli sanatçı Ekrem Erkek vefat etti!

2021-11-13 12:38 - Yerel

Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya...

2021-11-13 11:50 - Gündem

Hayrettin Karaman konuştukça batıyor!

2021-11-14 19:02 - Gündem

O Başkanlar, Erdoğan’ın elinden ödül aldı!

2021-11-16 20:43 - Gündem

Başak Demirtaş’a hapis cezası!

2021-11-11 20:21 - Gündem

İlgili Haberler

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem

Ümit Özdağ: İşçinin hakkını alana kadar takipçisi olacağız

10:58 - Gündem

İmamoğlu’ndan kitabının toplatılmasına tepki: Yılmayacağım, susmayacağım

21:20 - Gündem

Deniz Göktaş'a önce tahliye sonra tutuklama kararı

21:16 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı

14:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem

“Fidan Hoca” lakablı Fidan Atalay tutuklandı!

17:45 - Asayiş

Ümit Özdağ: Seçim erken olacak...

14:05 - Siyaset

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 10 şüpheli gözaltına alındı

11:15 - Asayiş