?>

İnternete yüzde 70 zam!

Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verebilen tek toptan internet hizmet sağlayıcısı konumunda olan Türk Telekom’un bu tarife güncellemesi, tüketici açısından internet hizmetlerinde yüzde 70 zam anlamına geliyor. 

Dünya'da yer alan habere göre; Türk Telekom’un yeni tarifeleri, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girdi. Hem VAE hem de port ücretlerine geçen seneki tarifenin üzerine yüzde 70 zam yapıldığı görülüyor.

Türk Telekom, geçtiğimiz yıl, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere VAE'ye yüzde 67 zam yapmıştı. Zam, daha sonra haziranda yürürlüğe girecek şekilde ertelenmişti. İki yıllık bir aradan sonra Türk Telekom’un tarife güncellemesi, geçtiğimiz yıl kamuoyunda çok tartışılmıştı.

İki yıl tarifesini sabit tutan Türk Telekom’un, geçen yıl zam yapması üzerine Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, tarife düzenlemeleri ile ilgili olarak, tarifelerdeki fiyat düzenlemelerinin bir zaman dilimine oturtulması konusunda beyanlarda bulunmuştu. BTK tarafından, her yıl nisan ve ekim aylarında olmak üzere mobil telefon hizmetleri için azami ücret tarifesi belirleniyor. BTK, bu yıl 1 Nisan’da yapılan zamma ilişkin kamuoyu bilgilendirmesini ise yapmadı.

İnternet hizmetleri ile ilgili olarak tarifelerin ne zaman düzenleneceği, yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe konulacağına ilişkin yasal bir düzenleme yok.

Türk Telekom tarifelerinin en çok şikayet alan fiyat artışı ise arıza durumunda müşteriye yansıtılacak ücret oldu. Türk Telekom’dan kaynaklanmayan arıza kaydı ceza bedeli 270,21 TL’ye yükseltildi. Daha önce uygulanan tarifede Türk Telekom bu ücreti İnternet Servis Sağlayıcı’ya 14 TL olarak yansıtıyordu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentileri karşılamadı!

2023-07-20 13:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

10:00 - Ekonomi

İhracatçıya “ASYCUDA” darbesi!

00:05 - Ekonomi

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

20:53 - Ekonomi

Güneydoğu’nun 2025 yılı dolarlık hububat ihracatı 3,6 milyar dolar

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset