?>

İnternete yüzde 70 zam!

Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verebilen tek toptan internet hizmet sağlayıcısı konumunda olan Türk Telekom’un bu tarife güncellemesi, tüketici açısından internet hizmetlerinde yüzde 70 zam anlamına geliyor. 

Dünya'da yer alan habere göre; Türk Telekom’un yeni tarifeleri, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girdi. Hem VAE hem de port ücretlerine geçen seneki tarifenin üzerine yüzde 70 zam yapıldığı görülüyor.

Türk Telekom, geçtiğimiz yıl, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere VAE'ye yüzde 67 zam yapmıştı. Zam, daha sonra haziranda yürürlüğe girecek şekilde ertelenmişti. İki yıllık bir aradan sonra Türk Telekom’un tarife güncellemesi, geçtiğimiz yıl kamuoyunda çok tartışılmıştı.

İki yıl tarifesini sabit tutan Türk Telekom’un, geçen yıl zam yapması üzerine Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, tarife düzenlemeleri ile ilgili olarak, tarifelerdeki fiyat düzenlemelerinin bir zaman dilimine oturtulması konusunda beyanlarda bulunmuştu. BTK tarafından, her yıl nisan ve ekim aylarında olmak üzere mobil telefon hizmetleri için azami ücret tarifesi belirleniyor. BTK, bu yıl 1 Nisan’da yapılan zamma ilişkin kamuoyu bilgilendirmesini ise yapmadı.

İnternet hizmetleri ile ilgili olarak tarifelerin ne zaman düzenleneceği, yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe konulacağına ilişkin yasal bir düzenleme yok.

Türk Telekom tarifelerinin en çok şikayet alan fiyat artışı ise arıza durumunda müşteriye yansıtılacak ücret oldu. Türk Telekom’dan kaynaklanmayan arıza kaydı ceza bedeli 270,21 TL’ye yükseltildi. Daha önce uygulanan tarifede Türk Telekom bu ücreti İnternet Servis Sağlayıcı’ya 14 TL olarak yansıtıyordu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

157 bin öğrenci daha ecdadıyla buluştu

2023-07-19 19:24 - Yerel

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan zarar değerlendirmesi: 'Zarar eden tek biz değiliz'

09:38 - Ekonomi

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi: Dövize karşı yeni adımlar devrede!

00:09 - Ekonomi

Açlık sınırı 26 bin 179 liraya, yoksulluk sınırı ise 79 bin 413 liraya yükseldi!

11:00 - Ekonomi

Asya borsaları karışık seyrediyor: 30 Nisan 2025 Çarşamba Asya borsalarında son durum

00:00 - Ekonomi

Euro Bölgesi'nde ekonomiye güven nisanda azaldı

00:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Van'da feci kaza... Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!

07:39 - Gündem

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem