?>

İnce: 6'lı masanın adayı olayım ama bu sefer şartlarım var

Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada. Getirin 6'lı masanın adayı olayım ben. Sıkıntı yok. Ama şartlarım var. Bak şartlarımı söyleyeyim; geçen sefer acemiliğime geldi. Bu sefer şartlarım var'' dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada. Getirin 6'lı masanın adayı olayım ben. Sıkıntı yok. Ama şartlarım var. Bak şartlarımı söyleyeyim; geçen sefer acemiliğime geldi. Bu sefer şartlarım var'' dedi.

Mersin'in Erdemli ilçesine giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Konya'da mola verdi. Cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı'ndan basın açıklaması yapan İnce, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu, Millet İttifakı'nın ise adayının belli olmadığını belirtti.

Millet İittifakı'nı eleştiren İnce, şunları söyledi:

''Cumhur İttifakı'nın adayı belli, Erdoğan. Millet İttifakı'nın adayı belli değil. Bakın şimdi ben, Millet İttifakı'na 6'lı masaya sesleniyorum;  2018'de Sayın Kılıçdaroğlu aday olması gerekirken olmadı. Sayın Akşener aday oldu. Yüzde 7,5 oy aldı. Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu, Erdoğan'ı destekledi. Sayın Uysal da Sayın Akşener'i destekledi. Sayın Karamollaoğlu zaten kendisi adaydı. Bunların içinde en çok oyu alan benim. Hepsi partisinden daha az oy aldı. Ben partimden 8 puan fazla oy aldım. Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada. Getirin 6'lı masanın adayı olayım ben. Sıkıntı yok. Ama şartlarım var. Bak şartlarımı söyleyeyim; geçen sefer acemiliğime geldi.''

ŞARTLARINI SIRALADI 

Millet İttifakı'nın adayı olmak için şartlarını açıklayan İnce, ''Bu sefer şartlarım var. Bir, partilerinize hazineden gelecek olan parayı kampanyada harcayacaksınız. Kasada tutup kurultay kazanmak için harcamayacaksınız. İkincisi benim afişlerimi asacaksınız sokaklara. Kendi afişlerinizi asmayacaksınız parti başkanı olarak. Parti başkanının afişi asılmaz. Cumhurbaşkanı adayının afiş asılır. Üçüncüsü 12 bin sandığı boş bırakmayacaksınız. 12 bin sandığı boş bırakıp sonra seçim gecesi 'neredeydin?' diye trollerine saldırtmayacaksın. Namuslu olacaksınız. 12 bin sandığı boş bırakmayacaksınız. iftira atmayacaksınız, sisteminiz çökmesine rağmen, 12 bin sandığı boş tutmanıza rağmen sanki sandıkları cumhurbaşkanı adayı koruyacakmış gibi kimseye iftira atmayacaksınız. Bir tane daha söylüyorum, sandığa gittiniz mi, cumhurbaşkanı adayınıza oy vereceksiniz. Başka yerlere oy vermeyeceksiniz. Derdiniz Türkiye'ye ise, derdiniz memleket ise ben buradayım. Derdiniz koltuk ise gene işinize yarar. Ben kazanırsam koltuğunuzda oturursunuz. Ben kaybedersem gene koltuğunuzda oturursunuz. Koltuğunuz da ortada. Bakın bu şartları sağlarsak size garanti ediyorum yüzde 65 ile  seçimi alırım.  Dolar 4,5 lirayken yüzde 31 aldım. Dolar 18  lira oldu. Bugün herkes ona güveniyor zaten. 2018'de cesareti olmayanları bugün cesaretinin olması, doların 18 lira olmasından kaynaklanıyor.  Ama kazın ayağı öyle değil'' diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinem Ünsal kimdir, oynadığı diziler neler?

2022-07-24 07:27 - Magazin

Traktör Kuyruk Mili İle Çalışan Su Pompası Fiyatları

2022-07-25 19:42 - Teknoloji

Hande Fırat: Biz yalaka değiliz, Pazarcı: Kendi adına konuş

2022-07-27 11:45 - Gündem

Sedat Peker'den Levent Göktaş'a çok sert cevap

2022-07-25 00:04 - Gündem

Levent Göktaş: Ben yanarsam siz de yanarsınız!

2022-07-24 23:22 - Gündem

Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili yargıdan yeni karar!

2022-07-27 11:13 - Gündem

Astsubay Batuhan Şimşek şehit oldu!

2022-07-29 00:15 - Gündem

Diyanet'e fetva tepkisi: Vergileri de Allah'a mı veriyoruz?

2022-07-27 13:34 - Gündem

Lozan Barış Antlaşması 99 yaşında...

2022-07-24 07:47 - Gündem

Son 4 ayda 52 Mehmetçik şehit düştü!

2022-07-27 18:21 - Gündem

İlgili Haberler

Mehmet Pamuk: Siyaset transfer piyasasına döndü!

09:41 - Siyaset

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Erdoğan: Açın yolları, büyük Türkiye Cumhuriyeti geliyor!

22:19 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset