?>

İmamoğlu'ndan “Vız gelir tırıs gider” sözlerine özür!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçiye destek için yazlık fide dağıtım programında konuştu.

Gündem - 4 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçiye destek için yazlık fide dağıtım programında konuştu.

İmamoğlu, Rize gezisi sırasında kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında sarf ettiği “Vız gelir tırıs gider” sözleri için, “Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım ‘vız gelir tırıs’ gider sözlerimden dolayı özür diliyorum” dedi.

 !#**v1601&pl=true**#! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin çifçiye fide desteği etkinliğinde konuştu. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“BAŞBAKAN’IN ASILMASI DA DENİZLERİN ASILMASI DA YANLIŞ”

“Biz bu gençleri (Deniz Gezmişler) anlatamadık ve o gençler asıldı. Ve bu gençler hala milyonlarca hanede vatan haini biliniyor. Biz bu gençlerden vatan haini ürettik. İhtiraslarına kapılan insanlar yüzünden bu oldu.”

“Ben toplumda bu bariyerlerin, bu duvarların yıkılması şartıyla bu ülkede her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Sadece benim inandığım şeyler doğrudur anlayışıyla iyi şeyler olacağına inanmıyorum. Bu toplumun rehabilitasyona ihtiyacı var, hepimizin. Kendimi de bundan ayırmıyorum.”

“Her ne kadar bir başbakanın asılması yanlışsa, 13 yıl sonra bu gençlerin de asılması çok vahim. Bilgi sahibi olmak kadar, aydınlanmak kadar kıymetli bir şey yok. Baktığımızda bu çocukları da anneler doğurdu, yaşattı ve büyüttü. Ve o anneler büyük acılar çekti. Yarın Anneler Günü ve ben o annelerin anneler gününü kutluyorum.”

“TAYFUN KAHRAMAN İÇİN KONUŞTU: 18 YILLIK KARARIN ÖMRÜ SİYASİLERİN ÖMRÜ KADAR

“Hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Bunu da hak, hukuk ve adalet kavramıyla yapmakla yükümlüyüz. Hak ve hukukun, adaletin ne kadar kıymetli olduğunu, bir kardeşimin 18 yıl hapis ezası aldığı bir ortamda derinden hissediyorum. O 18 yıllık kararın ömrü siyasilerin ömrü kadardır. En fazla bir yıldır.”

“Hiçbir ideali olmayan insanların aldığı bu 18 yıllık cezanın ne kadar hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu söylemek istiyorum. Hukuksuzluğa uğramış, adaletsizliği uğramış kim varsa ve onların hüznünü çeken tüm annelerin de anneler gününü de kutluyorum.”

ÖZÜR DİLEDİ

“Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım ‘vız gelir tırıs’ gider sözlerimden dolayı özür diliyorum.”

“Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım koymayacağım.”

“Beni bu kişiliğimin nereye götürüp götürmeyeceği umrumda değil. Esas olan insanın kendi kişiliğidir. Siz onu öyle kabul edersiniz. Elbette bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşünülürse insanın canı yanıyor.”

 !#**h38106**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Gezmiş'in sesinden savunması...

2022-05-05 21:16 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'Soros' fotoğraflı yanıt...

2022-05-05 18:44 - Siyaset

Hande Karacasu serbest bırakıldı...

2022-05-04 12:40 - Gündem

Nagehan Alçı: İmamoğlucu mu olduk?

2022-05-05 11:31 - Gündem

Sinan Oğan: Aynı saatte ben de orada olacağım!

2022-05-05 22:08 - Siyaset

AKP'li Turan'dan muhalefete: Dangalaklar...

2022-05-03 09:15 - Siyaset

Hande Karacasu, gözaltına alındı...

2022-05-04 01:26 - Gündem

Trabzonspor taraftarı Soylu'yu böyle yuhladı!

2022-05-01 11:23 - Gündem

Soylu'dan Özdağ ve Oğan'a: Operasyon çocukları

2022-05-05 17:31 - Siyaset

Doktor önce eşini sonra kendini vurdu!

2022-05-01 21:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Çerçeve yasa Adalet Komisyonu’nda kabul edildi!

21:26 - Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında 'Mekke Savunma Anlaşması' imzalandı

16:01 - Gündem

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Özgür Özel: Özensiz, kötü hazırlanmış bir teklif...

18:17 - Gündem

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

18:16 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

16:00 - Asayiş

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem