?>

İmamoğlu: Paşabahçe kendi kendini mi restore etmiş?

Paşabahçe Vapuru’nun töreninde konuşan İmamoğlu, restorasyonu haberleştiren Hürriyet gazetesine tepki gösterdi.

Gündem - 4 yıl önce

Paşabahçe Vapuru’nun töreninde konuşan İmamoğlu, restorasyonu haberleştiren Hürriyet gazetesine tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bir an acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu diye düşündüm. Kendi kendini restore etmiş mi diye düşündüm.” dedi.

İBB iştiraki Şehir Hatları, 1952 üretimi 70 yaşındaki Paşabahçe Vapuru’nu, 566 yıllık Haliç Tersanesi’nde restore etti. Paşabahçe Vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle, 2010 yılından bu yana ayrı kaldığı İstanbul’a kavuştu.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2021 yılında, geçen yıl itibariyle bunu 132 milyona çıkarttık. Burası, bir gemi inşa edemez hale gelmişti. Ama artık kendi deniz taksilerini üreten, birçok kompozit yolcu gemisinden römorköre, kılavuz tekne inşasına kadar, geleceğe dönük fırsatlarını ortaya koyan önemli bir imalat yapan tersaneye döndü” dedi.

Hürriyet gazetesinin Paşabahçe haberinde İBB, şehir hatları ve şirket adına yer verilmemesine tepki gösteren İmamoğlu, “Bir an acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu diye düşündüm. Kendi kendini restore etmiş mi diye düşündüm. Gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyin aldığını artık düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

“BU AKLIN BU ÜLKEYE HİÇBİR FAYDASI KALMAMIŞ”

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bu marifet iltifata tabidir. Ben de bu marifetimizi gören ve neredeyse tam sayfa haber yapan bir gazeteye teşekkür etmek istiyorum. Tam sayfa haber yapan ve benim arkadaşlarım bana yolladığında ismini söylemekte sıkıntı görmüyorum. Bu gazeteyi Hürriyet Gazetesi’ni ben bir sayfayı altı yedi kez taradım genel başkanım. Ve ne yazık ki içinde ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi var ne şehir hatlarının şirket adı var ne genel müdürü var ne bir şey var. Bir an acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu diye düşündüm. Kendi kendini restore etmiş mi diye düşündüm. Biraz gülmekte de fayda var ama çok önemli değil.

Bu süreci tamamlayan, hayata geçiren kurumdan bahsetmemeyi bile başarabilen bir aklın gerçekten bu ülkeye verecek hiçbir faydası kalmamış demektir. Hiçbir değerine sahip çıkamazlar. Aynı şeyi Yerebatan Sarnıcı’nda da yaptılar. Çok tesadüftür genel başkanım. Yine bu sayfanın hemen yan sayfasında şöyle açtığınızda o bir sayfada her gün televizyonlarda görmeye alıştığımız ve her gün televizyonlarda, gazetelerde görüp dinlemeye alıştığımız birinin tek sayfada altı fotoğrafını da görebilirsiniz bu arada. Dolayısıyla gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyin aldığını artık düşünmüyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Seçim sonrası hazırlığı mı? Önce Limak şimdi Kalyon sattı!

2022-08-11 14:02 - Gündem

Gaziantep’te Suriyeli avukatlar Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı!

2022-08-12 23:36 - Gündem

Teğmen Ömer Bağra şehit oldu!

2022-08-13 00:32 - Gündem

İşte, AKP'nin son 4 ayda iptal ettiği konser ve festival listesi

2022-08-13 08:15 - Kültür & Sanat

Borcunu istedi diye pompalı tüfekle öldürüldü!

2022-08-12 22:03 - Asayiş

Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan engelleri aşmada son derece başarılı

2022-08-13 22:16 - Siyaset

Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu!

2022-08-09 10:24 - Gündem

Büyükşehir 100 bin bisiklet dağıtacak!

2022-08-13 17:29 - Yerel

OSB'ye 50 yataklı hastane yapılacak...

2022-08-11 18:15 - Sağlık

Şahan Gökbakar'dan Çelebi'ye: Ee bu dolandırıcılık!

2022-08-07 21:58 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

13:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem

Irak'taki Türk askeri tahliye edildi!

13:23 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e hem suç duyurusu hem tazminat davası!

08:36 - Gündem

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

17:00 - Asayiş

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem