?>

İmamoğlu’ndan güçlü başlangıç

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlanan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk gövde gösterisini İzmir’de yaptı.

Siyaset - 3 ay önce

İzmirlilerİmamoğlu’nabüyük ilgigösterdiler.İzmir’in yanısıraEge’deki çevreil ve ilçelerdenCHP’li belediye başkanları,parti yöneticileri ve partililer deetkinliğe katıldı.

Karşıyaka’daki etkinlik,adaylığa soyunanİmamoğlu’nun İzmir veEge ile buluşmasıydı. Amaaynı zamanda bu yörenintarihsel anlamları ve değerlerinedeniyle, Cumhuriyet vedemokrasi ile de buluşmakanlamı taşıyordu. Doğrusu buanlamlı ve coşkulu başlangıçla,İzmir’den güçlü bir Cumhuriyetve demokrasi ışığı yakıldı.

İzmir, ülkemizde öncü kentolarak bilinir ve tanınır. Birçoksosyal ve siyasal gelişmeninilk işaret fişekleri İzmir’denatılmıştır. Ülkemizin batıyave aydınlanmaya açılanpenceresi olarak tanımlananbu kadim kent, aynı zamandaçağdaş yeniliklerin, önemliatılımların ilk adımlarınınatıldığı kenttir.

İzmir’in birbaşka önemli yönü“kurtuluşun ve kuruluşunkenti” oluşudur.

Hele tarihi İktisatKongresi’nin bu kenttetoplanması ve TürkiyeCumhuriyeti’nin ilk temelpolitikalarının buradabelirlenmesi, hiçbir zamanunutulmaz. İşte Cumhuriyetinikinci yüzyılına geçildiğibugünlerde; yeni bir kurtuluşve yeniden kuruluş dönemiiçin, Ekrem İmamoğlu,İzmir’den yola çıktı.

İzmir’in günümüzde birbaşka önemli siyasi özelliği“muhalif kent” oluşudur.İzmir ve İzmirli, bugünküiktidara karşı en başından beridireniyor. Siyaset dünyasındave siyasal çevrelerde “CHP’ninamiral gemisi” olaraktanımlanıyor güzel İzmir.İşte bütün bu nedenlerle,İmamoğlu adaylık yürüyüşünüİzmir’den başlattı.

İmamoğlu veberaberindekiler, HasanTahsin’in ismini taşıyanvapurla Karşıyaka’ya geçti.İmamoğlu Karşıyaka’da,önce Mustafa KemalAtatürk’ün annesiZübeyde Hanımın kabriniziyaret edip çiçek bıraktı.Ardından da Atatürk’ünadını taşıyan spor salonundaİzmirlilere hitap etti.

‘YA HEP BERABER YAHİÇBİRİMİZ’

İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Cemil Tugay ile İzmir’inCHP’li ilçe belediye başkanlarıve Şenol Aslanoğlu’nunbaşkanlığındaki CHP İzmirörgütü; İmamoğlu’na iyi birev sahipliği örneği verdiler. Toplantının en çok yinelenensloganı “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraberya hiçbirimiz” oldu. Önce CHP’nin 23 Mart’taki ön seçiminde, sonra da bütün Türkiye’de bir demokrasi rüzgarı estireceklerini söyledi. İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için İzmir’den güçlü birbaşlangıç yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

Voleybolda KFC Kadınlar 1. Ligi yarı final etabı Alanya'da başladı

2025-03-04 00:00 - Spor

Edip Akbayram hayatını kaybetti!

2025-03-02 20:08 - Gündem

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

2025-03-05 10:08 - Dünya

Acun Ilıcalı ve Saadettin Saran hakkında iddianame

2025-03-04 21:47 - Gündem

AXA Sigorta Kupa Voley Dörtlü Final programı belli oldu

2025-03-04 00:00 - Spor

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Gaziantep Bilim Merkezi Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci ağırladı

2025-03-04 00:00 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’li Erdoğdu: Siyasi hayatının en büyük hatası

04:08 - Siyaset

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Saadet Partisi’nden Üsküdar'da Gazze Mitingi

08:08 - Siyaset

Fatih Erbakan'dan iktidara 'İncirlik' ve 'Kürecik' tepkisi: Koltuklarını ka

18:08 - Siyaset

Soycan: Emperyalizme ve siyonizme karşı birleşelim!

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’den teşvik uyarısı: ‘Süreç şeffaf olmalı’

05:08 - Gündem

TUS sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘Nitelikli uzman sıkıntısı doğacak’

04:39 - Gündem

CHP’li Erdoğdu: Siyasi hayatının en büyük hatası

04:08 - Siyaset

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset