?>

İmamoğlu'na kürsüden iner inmez jet soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yargıya yönelik eleştirilerin ve bilirkişi hakkındaki sözlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı.

Siyaset - 1 yıl önce

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yargıya yönelik eleştirilerin ve bilirkişi hakkındaki sözlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bilirkişi ile ilgili konuşmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen bir kısım soruşturmalar ile kamu davalarında görevli bilirkişilerden biri olan şahsı, soruşturma şüphelileri lehine sonuç doğuracak karar verilmesi amacıyla alenen hedef göstermek suretiyle, ayrıca bu amaçla ismini de açıklayarak yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği tespit edildiğinden Türk Ceza Kanunu’nun 277 ve 288’nci maddeleri uyarınca resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Ayrıca yazılı ve görsel medyada bu yönde söylemlerde bulunanlar için gerekli tespitin yapılarak soruşturma başlatılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

İmamoğlu, hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu, "Bize yapılan her hukuksuzluğu, her adaletsizliği Türk Milletiyle paylaşacağız. Kimsenin hakkını yemeyeceğiz hakkımızı da yedirmeyeceğiz" dedi.

"Daha konuşmam bitmeden hakkımda soruşturma başlatılıyor" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "Bu haksız müdahalelere cevap vermek adil yargılamayı etkilemek değil, tam tersine hukukun bağımsızlığını savunmaktır. Belgelerle açıkladığım hukuksuz işlerle ilgili de jet hızıyla soruşturma bekliyorum. Bu hukuksuz iş ve işlemleri haber yapan basın kuruluşları ve paylaşan vatandaşlar hakkında soruşturma açmak da sansürün dik alasıdır. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır."

İMAMOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Saraçhane'de soruşturmalar ve davalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Turpun Büyüğü" adlı basın toplantısında, “Heybedeki turpun adı bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın” dedi.

İmamoğlu, var olmayan bilirkişi raporunun kendisine yönelik davalarda soruşturma dosyasına girdiğini söyledi.

AKIN GÜRLEK SÖZLERİNE DE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta katıldığı Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i eleştirmişti.

İmamoğlu, açıklamasında, "Bak Başsavcı, sana söylüyorum: Biz var ya, senin evlatlarını bile, -sana hiçbir faydamız olmaz, senin zihnin çürümüş de- senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için, seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki, senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, şunları söylemişti: "Senin tıynetini, senin aklını, senin zihninin içinden geçen yol ve yöntemleri, bu memleketin her ortamından söküp atacağız ki, senin dahi, senin bile yuvana, ailenin o çocuklarına, geleceğine huzuru temin edelim. Bizim derdimiz bu. Kötü niyetli insanlardan bu memleketi temizlemek zorundayız sevgili dostlarım. Başka yolu yok bu işin. Buna mecburuz. Buna mecburuz ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki başaracağız kardeşim. Net olarak başaracağız.”

İmamoğlu'nun konuşmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

CHP'li vekil iddiaları doğruladı: Muharrem İnce CHP'ye dönüyor mu?

2025-01-27 00:08 - Siyaset

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması

19:17 - Siyaset

Erdoğan: LGBT gibi sapkınlıklar genç zihinlere enjekte edilmeye çalışılıyor

19:13 - Siyaset

Özgür Özel'den: CHP'yi elimizden almak istiyorlar

13:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Denizli'de Özgür Özel izdihamı...

14:37 - Siyaset