?>

İmamoğlu: Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma!

Görevden uzaklaştırılan tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskıları, "koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlar" sözleriyle değerlendirdi.

Siyaset - 1 yıl önce

Görevden uzaklaştırılan tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskıları, "koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlar" sözleriyle değerlendirdi. İmamoğlu, "Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskılarına dikkat çekti.

İmamoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, anayasal protesto hakkını kullanan yurttaşlara karşı giderek artan gözaltı ve tutuklama kararlarını  "Bunlar, çaresiz ve zavallı bir avuç insanın koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlardır" sözleriyle değerlendirdi.

İmamoğlu, "Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Tümüyle yasal bir zeminde, kişisel hak ve özgürlükler çerçevesinde fikirlerini beyan edenleri, paylaşımda bulunanları, gösteriye katılanları, boykot etme hakkını kullananları korkutmayı; süper hızla gözaltına almayı, tutuklamayı, hapse atmayı, tehdit etmeyi kendine hak gören iktidar; miadını tamamlamıştır. Bunlar, çaresiz ve zavallı bir avuç insanın koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlardır. Bu anlayış, iktidarını kaybetmemek adına her şeyi mübah görür. 86 milyon insanımıza, gençlerimize, kadınlara, emekçilere, işsizlere, emeklilere, sanatçılara milletimizle hatırlatıyoruz: Korkma! Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun! MİLLET BÜYÜKTÜR!"

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

2025-04-02 09:37 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

Aybüke Pusat'ın sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı

2025-04-03 01:00 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

Müjdat Gezen'den Aybüke Pusat'a iş teklifi

2025-04-03 11:25 - Magazin

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Yandaş Cem Küçük Kıvanç Tatlıtuğ'u hedef aldı: 'Hükümet medyasında iş yapma o zaman'

2025-04-01 20:08 - Gündem

Muharrem İnce'den TRT'ye çok sert 'Aybüke Pusat' tepkisi: 'Osman Öcalan’a a

2025-04-02 20:08 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sabaha karşı 'boykot' açıklaması

2025-04-02 09:41 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset