?>

İmamoğlu: Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma!

Görevden uzaklaştırılan tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskıları, "koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlar" sözleriyle değerlendirdi.

Siyaset - 7 ay önce

Görevden uzaklaştırılan tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskıları, "koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlar" sözleriyle değerlendirdi. İmamoğlu, "Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın artan baskılarına dikkat çekti.

İmamoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, anayasal protesto hakkını kullanan yurttaşlara karşı giderek artan gözaltı ve tutuklama kararlarını  "Bunlar, çaresiz ve zavallı bir avuç insanın koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlardır" sözleriyle değerlendirdi.

İmamoğlu, "Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Tümüyle yasal bir zeminde, kişisel hak ve özgürlükler çerçevesinde fikirlerini beyan edenleri, paylaşımda bulunanları, gösteriye katılanları, boykot etme hakkını kullananları korkutmayı; süper hızla gözaltına almayı, tutuklamayı, hapse atmayı, tehdit etmeyi kendine hak gören iktidar; miadını tamamlamıştır. Bunlar, çaresiz ve zavallı bir avuç insanın koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlardır. Bu anlayış, iktidarını kaybetmemek adına her şeyi mübah görür. 86 milyon insanımıza, gençlerimize, kadınlara, emekçilere, işsizlere, emeklilere, sanatçılara milletimizle hatırlatıyoruz: Korkma! Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun! MİLLET BÜYÜKTÜR!"

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

2025-04-02 09:37 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

Aybüke Pusat'ın sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı

2025-04-03 01:00 - Gündem

Müjdat Gezen'den Aybüke Pusat'a iş teklifi

2025-04-03 11:25 - Magazin

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Yandaş Cem Küçük Kıvanç Tatlıtuğ'u hedef aldı: 'Hükümet medyasında iş yapma o zaman'

2025-04-01 20:08 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sabaha karşı 'boykot' açıklaması

2025-04-02 09:41 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

2025-04-03 13:45 - Siyaset

İlgili Haberler

AKP'li Şamil Tayyar: Büyük bir yıkımı önlemek için fırsat olabilir...

09:16 - Siyaset

Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile görüştü

22:30 - Siyaset

Özgür Özel: AK Toroslar Çetesi Antalya'ya kadar adam yollamış!

22:04 - Siyaset

Özgür Özel: Seçme ve seçilme hakkınıza sahip çıkın!

17:27 - Siyaset

Erdoğan: 20-25 yıl önce bir toplu iğne üretebiliyor muyduk?

20:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan, gözaltına alındı!

09:32 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Büyük bir yıkımı önlemek için fırsat olabilir...

09:16 - Siyaset

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

00:39 - Magazin

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem