?>

İlk yerli ve milli tren seti raylara çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hizmetindeki GAZİRAY için, Sakarya’da TÜRASAŞ tarafından üretilen ilk yerli ve milli tren seti Başpınar İstasyonu’nda raylara çıktı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hizmetindeki GAZİRAY için, Sakarya’da TÜRASAŞ tarafından üretilen ilk yerli ve milli tren seti Başpınar İstasyonu’nda raylara çıktı.

Proje kapsamında, toplamda 32 vagondan oluşacak 8 adet banliyö tren seti üretiliyor. Her tren seti saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor. Dört vagondan oluşan her set, iki sürücü kabiniyle donatılmış olup 206 oturma düzeni sayesinde toplamda bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

SON TEKNOLOJİ ALTYAPISIYLA GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM

Trenin tasarımında Gaziantep’in kültürel dokusunu yansıtan detaylara yer verilirken, tamamen yerli teknolojiler kullanılarak geliştirilen kontrol ve yönetim sistemleri sayesinde yolculara güvenli, konforlu ve modern bir ulaşım deneyimi sunuluyor. Ayrıca, trenlerde 32 yüksek güvenlikli yolcu kapısı, 42 bilgilendirme ekranı, iç ve dış güvenlik kameraları, ses sistemi ve yaklaşık 85 bin metre özel yangına dayanıklı kablo bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, Sakarya’dan getirilen tren seti için Başpınar İstasyonu’nda teknik incelemelerde bulunarak, raylara iniş aşamasına katıldı. Uğur burada yaptığı konuşmada, Gaziantep için çok heyecan verici bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün ilk olarak TÜRASAŞ tarafından yerli ve milli olarak üretilen vagonlarımız Gaziantep'e ulaştı ve birazdan raylara indireceğiz. GAZİRAY bugün, bugün 10 bin kişi yolcu kapasitesiyle çalışıyor. Gaziantep, ulaşımı rahatlatacak çalışmalarına devam ediyor.”

TREN SETİNİN TUTAMAKLARI DA HAVUÇ DİLİMİ ŞEKLİNDE

Tren setlerinin rengini vatandaşlara sorduklarını anlatan Uğur, “Gaziantep halkı Gaziantep'imizin baklavasının rengini seçtiler. Sadece onunla kalmadık. Koltukları da Gaziantep'e özel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne özel olarak üretildi. Koltukları ve iç dizaynı incelediğimizde tutamakların havuç dilimi şeklinde olduğunu da göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Tren setlerinin tamamının yakın zamanda Gaziantep’e ulaşmasını planladıklarını ifade eden Uğur, “Şu anda 20 dakikada 1 olan sefer sayımızı, beklediğimiz tren setleri geldiğinde 6 dakikada bir sefer sayısına ulaştırmış olacağız ve toplam yolcu kapasitemizi de 60 bine çıkaracağız. Tüm vatandaşlarımız çok konforlu, kaliteli, çevreci yeni tren setlerimizle seyahat edecek” diye konuştu.

Test sürüşü ve teknik incelemelere TÜRASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selim Koçbay da katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

Voleybolda KFC Kadınlar 1. Ligi yarı final etabı Alanya'da başladı

2025-03-04 00:00 - Spor

Edip Akbayram hayatını kaybetti!

2025-03-02 20:08 - Gündem

Hakkında gözaltı kararı verilen Dilan Polat: 'Yaşamak istemiyorum'

2025-03-02 02:39 - Gündem

Acun Ilıcalı ve Saadettin Saran hakkında iddianame

2025-03-04 21:47 - Gündem

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

2025-03-05 10:08 - Dünya

AXA Sigorta Kupa Voley Dörtlü Final programı belli oldu

2025-03-04 00:00 - Spor

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Devlet Bahçeli'den İmralı çağrısı açıklaması

2025-03-01 23:08 - Siyaset

Ünlü isimlerden Edip Akbayram paylaşımları...

2025-03-03 11:39 - Magazin

İlgili Haberler

GTO üyeleri Japonya'da inşaat sektörünün yeniliklerini inceledi

18:35 - Yerel

İMO Başkanı Bulut: Afetlerden korunmanın yolu kaliteli mühendislik hizmetinden geçer

18:32 - Yerel

Fatma Şahin çalışmaları yerinde inceledi

18:30 - Yerel

Şehitkamil'de Mayıs ayı Meclis Toplantısı

18:28 - Yerel

Şahinbey'de Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

18:26 - Yerel

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset