?>

İlber Ortaylı'dan 'Isias Otel' yazısı: Sahtekârlık abidesi...

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremlerde en az 65 kişiye mezar olan Isias Otel gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı; Isias Otel üzerinden Türkiye'deki inşaat sektörüne ilişkin sert eleştiriler yaptı.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremlerde en az 65 kişiye mezar olan Isias Otel gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı; Isias Otel üzerinden Türkiye'deki inşaat sektörüne ilişkin sert eleştiriler yaptı.

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Felakette 49 bini aşkın yurttaş hayatını kaybetti, binlerce kişi de evsiz kaldı.

Son olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hürriyet gazetesindeki yazısında Kahramanmaraş'taki depremlerde yıkılan ve KKTC'li sporcu çocukların hayatını kaybettiği İsias Otel üzerinden Türkiye'deki inşaat sektörüne ilişkin sert eleştiriler yaptı.

"İBRET NESNESİ OLMALI"

Ortaylı "Adıyaman’daki otel, Türkiye’de inşaat sektörünün sahtekârlık olayının abidesi. Bence olduğu gibi bir ibret nesnesi olarak bu haliyle muhafaza edilmeli ve hikâyesi anlatılmalı" dedi.

Ortaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

25 yavrumuz son depremde Adıyaman’da Isias Otel’in kalıntıları altında kaldı. Kurtulan çok az. Çocuğunu kaybeden öğretmen ile karşılaştım, “Dünyada en zor saygı görevi bir anaya ve babaya çocuğu için başsağlığı dilemek.” Hayat devam ediyor. Cana yakın halkın çocuklarıyla anında kaynaştık ama hüzün ortada geziyor. Hayatın bize en büyük hediye olduğu ve ne olursa olsun yaşanıp sürdürülmesi gerektiği üzerinde durdum ama iki öğretmenin çocukları bazılarının ebeveynlerini orada kaybettik. Sayıca küçük bir toplum için inanılmaz bir yara.

Adıyaman’daki otel, Türkiye’de inşaat sektörünün sahtekârlık olayının abidesi. Bence olduğu gibi, bir ibret nesnesi olarak bu haliyle muhafaza edilmeli ve hikâyesi anlatılmalı. İnsanların kriminal davranışları unutulmamalı. Yapanlar yok olsalar bile toplumun hafızasına yerleştirilmeliler. Türkiye, Kıbrıs’a her zaman olduğu gibi sahip çıkmalı. Bu çocukların yerine yetişecek olanlara destek olmalı. Şurası bir gerçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hep var olacak bizim dışımızda ama yanımızda devam edecek. Tıpkı bizim de onlarla yapacağımız gibi.

Haftanın Öne Çıkanları

Konya’da Selin Ciğerci’ye linç girişimi...

2023-03-12 15:00 - Magazin

Erdoğan, Bakan Muş'un imzasını beğenmedi

2023-03-17 20:24 - Siyaset

18 Mart hutbesinde Atatürk anılmadı, camide kavga çıktı!

2023-03-17 21:29 - Gündem

Prof. Bengi Başer CHP'den milletvekili aday adayı oldu

2023-03-13 22:23 - Siyaset

Abdullah Yeniekinci, CHP'den Kilis Milletvekili aday adayı oldu

2023-03-16 12:45 - Siyaset

LeMan'dan Muharrem İnce kapağı: O zaman dans...

2023-03-17 15:08 - Magazin

Kılıçdaroğlu: 418 milyar doların her kuruşu geri alınacak!

2023-03-14 11:14 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler...

2023-03-13 13:40 - Siyaset

TİP’ten Kılıçdaroğlu’na destek kararı...

2023-03-12 17:21 - Siyaset

Perinçek'ten AKP ve MHP'ye 'HÜDA-PAR' tepkisi...

2023-03-12 23:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem

Bahçeli, tutuklanan Selahattin Yılmaz'a sahip çıktı

12:50 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de olduğu 17 kişi tutuklandı!

00:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Öztürkmen: Tek adam rejimi, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yaptı

12:44 - Siyaset

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de olduğu 17 kişi tutuklandı!

00:38 - Gündem