?>

İkinci Bankam Atık Noktası da açıldı

Sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşümde çok önemli yol kat eden Şahinbey Belediyesi, 2. Bankam Atık noktasını 23 Nisan Mahallesi’ne açtı.

Yerel - 7 yıl önce

Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşümde çok önemli yol kat eden Şahinbey Belediyesi, 2. Bankam Atık noktasını 23 Nisan Mahallesi’ne açtı.

Çevre bilinciyle hareket eden Şahinbey Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, başlattığı Bankam Atık Projesi kapsamında Karataş Mahallesi’nden sonra 23 Nisan Mahallesi’ne de Bankam Atık şubesi açarak geri dönüşüm ağını genişletiyor.

ATIKLAR ALTINA DÖNÜŞÜYOR

Bankam Atık merkezlerinde atıklarını plastik, kağıt ve cam gibi cinslerine göre ayıran vatandaşlar hem atıkların geri dönüşümüne katkı sunuyor hem de aile bütçelerine destek olmak adına kendilerine Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan Bankam Atık kartlarına yüklenen puanlar ile gram, çeyrek ve tam altın alarak ekonomik olarak kazanç sağlıyor.

BANKAM ATIK NOKTALARINA YOĞUN İLGİ

Şahinbeyli vatandaşlar ev ve işyerlerindeki atıkların kendilerine belediye tarafından dağıtılan atık poşetlerinde biriktirip Bankam Atık merkezlerine ulaştırıyor. Bankam atık merkezindeki görevliler getirilen atıkları tek tek tartarak vatandaşa belediyenin öncesinden dağıtmış olduğu Bankam Atık kartlarına puanlar yüklenmesi sağlanıyor. Bankam Atık kartı sahibi vatandaşlar bu yüklenen puanların 50 puan olmasıyla gram altın, 75 puana ulaştıklarına çeyrek 140 puanda ise yarım altın almaya hak kazanıyor. Şahinbey Belediyesi’nin Karataş ve 23 Nisan Mahallesi’ne kuruduğu Bankam Atık Noktaları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.  Bu zamana kadar 2 adet Bankam Atık noktasında 78 ton sıfır atık toplandı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Şahinbey Belediyesi, ilçe genelindeki tüm mahallelerde bilgilendirme çalışmaları yaparken, belirlenen günlerde dağıtılan poşetler tekrar toplanıyor. İlçenin yoğun olan noktalarına kurulan stantlarla vatandaşlar sıfır atık konusunda bilgilendiriliyor. Şahinbey Belediyesi ayrıca okullarda yaptığı sıfır atık toplama yarışmaları ve tiyatro çalışmalarıyla öğrencilere sıfır atığı anlatmaya devam diyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Beykent sakinlerinin 'sapık' çığlığına kulak verin!..

2019-07-20 14:37 - Asayiş

Bülbülzade Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-24 08:46 - Yerel

Bayrağımıza 'Rıfkı cumhuriyetinin bayrağı' demişti!

2019-07-26 09:05 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıldönümü

2019-07-20 09:37 - Gündem

Hangi ilde kaç Suriyeli var?

2019-07-24 11:38 - Gündem

“Reis bizi Afrin’e götür” demişti bedelli yaptı

2019-07-20 13:04 - Gündem

Cezaevinden çıktı pompalı tüfekle öldürüldü!

2019-07-26 00:37 - Asayiş

Fox TV'de neler oluyor?

2019-07-20 20:29 - Gündem

Gaziantep'te inşaat işçisinin feci ölümü!

2019-07-24 18:14 - Asayiş

Gaziantep'te silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

2019-07-21 10:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Kılıç'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:01 - Yerel

Fedaioğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin gençleri ağırladı

00:43 - Yerel

Adnan Ünverdi'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

“Fidan Hoca” lakablı Fidan Atalay tutuklandı!

17:45 - Asayiş

Ümit Özdağ: Seçim erken olacak...

14:05 - Siyaset

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 10 şüpheli gözaltına alındı

11:15 - Asayiş

Deniz Göktaş'a önce tahliye sonra tutuklama kararı

21:16 - Gündem