?>

İKA Yönetim Kurulu Kilis’te toplandı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis’te gerçekleştirilen İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Kasım ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis’te gerçekleştirilen İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Kasım ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayına da katılan Gül, Gaziantepli sanayicilerin, Kilis ve Adıyaman’a da yatırımları olduğunu belirterek, bölgesel gelişmeye katkı sunduklarını belirtti.

Kilis Valisi Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kilis’te 2019 ajans çalışma faaliyetleri, mali destek programları ve Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantı,  Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı ile devam etti. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yapılan çalıştayda, sanayide yerlileşme, üretim, yatırım, Ar-Ge destekleri, markalaşma ve ulusal pazarlara erişim gibi sorunlar tartışılarak sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirildi.

Yapılan çalıştay sonrasında değerlendirmede bulunan Vali Gül; “Kalkınma ajansımızın tespit ettiği sorunlar çok esaslı ve faydalı sorunlar. Bunların çözülmesi gerekiyor, çözüm önerileri tartışılmakla beraber teşhisler hemen hemen herkesin üzerinde ittifak ettiği konular. Yine herkesin üzerinde ittifak edeceği bir konu var ki özellikle Kilis ve Adıyaman için söylüyoruz; Gaziantepli yatırımcının ikinci tercihi olmak çok önemli bir şey. Yıllardır biriken bir sanayi kültürü ve bir ticari hacmi var, tecrübe var. Dolayısıyla Gaziantep’in dışında bir yere yatırım yapılması düşünüldüğünde Adıyaman ya da Kilis’e gitmesi bu şehirler açısında önemli. Bizlerin imara kolay gitmesi gerekiyor. Hassas bir yerin yapılması Gaziantep için de, Urfa için de, Adıyaman için de yani bizim doğumuzda olan herkesin faydalanacağı bir hizmet olmuş olması,  100 km yolun kısalması ekonomik anlamda çok ciddi bir şey” şeklinde konuşarak katkılarında dolayı herkese teşekkür etti.

Toplantıya; Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı ve İpekyolu Ajans Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz katıldı.

Gül’den Vali Soytürk’e Ziyaret

Gaziantep Valisi Davut Gül, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Kasım ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı için gittiği Kilis’te, kısa süre önce göreve başlayan Vali Recep Soytürk’ü ziyaret etti. Gül, Soytürk’e “hayırlı olsun” dileklerini ileterek başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Vali Soytürk de, nazik ziyaretleri için Vali Gül’e teşekkür etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko Park AVM’de ücretsiz sinema bileti

2018-11-16 10:12 - Yerel

Gaziantep'te bir kadın cinayeti daha...

2018-11-14 09:20 - Asayiş

Gaziantep'te 'Altın vuruş' ölüm getirdi

2018-11-17 18:54 - Asayiş

Gaziantepli dev halı markası konkordato ilan etti!

2018-11-16 00:34 - Ekonomi

Nizip'te CHP'li adaydan gövde gösterisi...

2018-11-19 14:37 - Siyaset

Düğün evimiz, cenaze evi olmasın

2018-11-19 12:49 - Yerel

Gaziantep'te iş adamına 6 yıl 3 ay hapis

2018-11-20 14:00 - Asayiş

Gaziantep'te bir yıl arayla iki kardeş kaza kurbanı

2018-11-18 16:31 - Asayiş

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Gaziantep'te oto hırsızlık çetesi çökertildi

2018-11-16 10:50 - Asayiş

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

10:17 - Gündem

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş