?>

İhracatçı girişimcilere mikro kredi desteği geliyor

Özellikle ihracata yönelik girişimlere destek olacak İGİM, katılımcılara bedelsiz 6-12 ay üst segment lüks ofis alanları, tanıtım, danışmanlık ve mikro-krediler ile destek olacaktır.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Özellikle ihracata yönelik girişimlere destek olacak İGİM, katılımcılara bedelsiz 6-12 ay üst segment lüks ofis alanları, tanıtım, danışmanlık ve mikro-krediler ile destek olacaktır.

Uluslararası faaliyetleri bulunan Kadak Şirketler Grubunun insiyatifi olan İGİM, yenilikçi bir anlayış ile bulunduğu bölgede iktisadi kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yönlendirilmesi ve ihracata yönelik çalışan başarılı işletmelerin kurulmasını hedefliyor. Aynı zamanda yurtdışına özellikle Batı Avrupa, Uzak Doğu ve ABD yatırımcılara başarılı projeler tanıtılıp aracılık yapılacaktır.

Kimler başvurabilir?

Şart koşulan özellikler arasında girişimcilerin en az bir yabancı dil bilmeleri, kapsamlı bir iş planın bulunması ve 40 yaşından küçük olmaları olacaktır. Sadece İhracata yönelik girişimler kabul edilecektir.

Yeni KOBİ ekosistemi içerisinde yer alacak

Kadak Şirketler Grubu Operasyon Direktörü Büşra Demirci: “Çok dinamik olan yaklaşık 1,500,000 milyon insanın yaşadığı Beylikdüzü-Esenyurt ve Büyükçekmece bölgesinde, istihdam ve hareket sağlayan kurumsal şirketlerin ve yatırımcıların merkezi ve üst segment ofislerin neredeyse bulunmamasından dolayı ve bunun sonucunda İstanbul’un farklı illerini tercih ettikleri için bu kararı aldık.” dedi. Beylikdüzü E5 Metrobüs durağın komşusu olan Akros İstanbul’da yer alacak İGİM 35 diğer ikisi 18 katlı 3 blok şeklinde olan yapı, toplam 5 tam kat ofis, home ofis ağırlıklı 440 konut ve 32 ticari üniteden oluşuyor. Ağırlıklı olarak 1+1 ve 1+0 home ofis tarzı daireler barındıran yapı kendi içinde de bir KOBİ ağırlıklı ekosistem oluşturacak.

En az 50 girişime destek verilecek

Demirci’nin son olarak paylaştığı bilgi: “İlk etapta bu proje için Akros İstanbul’da tam kat 850 m2 ofis alanı ayırdık ve 2020 yılında en az 50 girişime destek vermeyi hedefliyoruz. İlk aşamada tüm desteklerimizi karşılık beklemeden vereceğiz ancak daha sonra başarılı girişimlere ortaklık teklif edeceğiz. Toplam ilk yıl için ortaklarımız ile ayırdığımız toplam bütçe 10 ila 15 milyon TL arasında olacak ve ilk yılın sonunda ihracata yönelik en az 5 başarılı şirketin doğmasını hedefliyoruz.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’na destek veren ünlüler için fişleme listesi

2019-05-08 11:15 - Gündem

Gaziantep'te komşu kavgası kanlı bitti: 1 ölü

2019-05-10 15:04 - Asayiş

Gaziantep'te iki yeni cezaevi inşaa edilecek

2019-05-09 13:08 - Gündem

Efsane sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

2019-05-09 10:11 - Yerel

Çocukları tarafından yanlışlıkla öldürüldü!

2019-05-08 14:05 - Asayiş

Konukoğlu Ailesinin geleneksel iftar yemeği

2019-05-10 17:30 - Yerel

Kalpaklı Atatürk portresi meclis salonunda

2019-05-14 18:26 - Gündem

Sanko Havlu çalışanları iftarda buluştu

2019-05-11 08:41 - Yerel

Tales Matematik yarışmasına Seçkin damgası

2019-05-09 18:43 - Eğitim

Gaziantep Amfi Tiyatro yıkılıyor...

2019-05-13 14:03 - Yerel

İlgili Haberler

Mete Akcan: İhracatçılarımızı dijital dönüşümle geleceğe hazırlıyoruz

00:00 - Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması

09:22 - Ekonomi

178 ülkeye Türkiye imzalı halı serildi

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 8 ayda 2,5 milyar dolar

08:17 - Ekonomi

Gaziantepli halıcılar Kolombiya ve Panama’da saha araştırmaları tamamlandı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel