?>

Hüseyin Baş: Hem seçilecek, hem sevilecek aday gerek

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 3 yıl önce

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarını sosyal medya hesabından “Herkes kazanacak olan adayı konuşuyor, ben kaybedecek adaya sesleniyorum” başlığıyla paylaşan BTP lideri, “Bence Türkiye'nin ihtiyacı olan şey seçilecek aday değil sevilecek aday. Muhalefetin dikkat etmesi gereken unsur bu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde değil aynı zamanda Cumhurbaşkanı olduktan sonra da sevilecek bir kimse olması gerekiyor” dedi.

Kaybeden neden kaybedecek?

Türkiye’nin yakın zamanda sandık başına gideceğini ifade eden Hüseyin Baş, “Kazanana lafım yok, kaybeden niye kaybedecek?” diye sordu ve şöyle devam etti; “Bunu aslında sorgulayıp, önümüzde koyduğumuzda kaybedenin de kazanabileceği ortamı oluşturmuş olabiliriz. O kaybeden şundan kaybedecek;  vatandaşa kulak vermemiş olacak, toplumun ahvalini fark etmemiş olacak, kendi iç düşüncelerini herkesin düşüncesiymiş gibi algılayıp herkese onu dayatmaya çalışmış olacak ama insanlar O'ndan çok kopuk kalmış olacak. Toplumun bir bölümünü dışlamış olacak. Kaybın sebebi toplumdan kopmak olacak. O kaybın sebebi insanları dinlememiş olmak olacak. O kaybın sebebi ideoloji uğruna Türkiye'de demokrasiyi yaşatmamış olmak olacak.  Sandığı garanti görecek, cepte görecek, ‘seçmen illa bana oy verecek’ diye düşünecek ama bunların hepsinde yanılacak. O kaybın yüzlerce sebebi olacak ama temel sebepleri bunlar olacak.”

Hem seçilecek hem sevilecek

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden adayın neden başarısız olmuş olacağını bu şekilde ifade eden BTP lideri, “O yüzden Türkiye'ye seçilecek adayın yanına sevilecek aday koymak zorundayız. O aday hem seçilecek hem sevilecek, bu kim olursa olsun. Biri sevinirken biri üzülecek ama üzülen az önce söylediğim sebeplerden dolayı üzülecek” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Jeotermal Enerji Oscarı Mb Holding’e verildi

2022-12-12 18:43 - Yerel

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

CHP'li Gamze Taşcıer'in konuşması gündem oldu

2022-12-11 11:21 - Siyaset

Misvak, Timur Soykan'ı hedef gösterdi!

2022-12-08 18:27 - Gündem

Udma Peynir Müzesi'ne tam not...

2022-12-13 11:51 - Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel işçi ve emeklilere seslendi: Hepinizi mücadeleye davet ediyorum!

20:26 - Siyaset

CHP'li Meriç, Kızılay’a yapılan bağışların akıbetini sordu

00:21 - Siyaset

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Hayırlı olmasını diliyorum

14:58 - Siyaset

Özgür Özel, Silivri'de Erdoğan'a seslendi: Hadi gel bir Kasımpaşalılık yap!

12:49 - Siyaset

Özgür Özel: 2026 geçim yılı olamayacağına göre, seçim yılıdır!

21:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

Saadettin Saran, sağlık kontrolüne götürüldü!

10:44 - Gündem

Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek açıklaması

21:27 - Spor

Son dakika… Sadettin Saran yeniden gözaltına alındı!

19:47 - Gündem

Adli Tıp'ta uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran, bağımsız bir laboratuvarda uyuşturucu testi yaptırdı

14:49 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan açıklama: Libya uçağının karakutusu bulundu!

12:37 - Gündem