?>

Hüdapar, Hizbullah'tan hapis yatan adayını böyle savundu!

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah davası kapsamında hapis yatan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç hakkında açıklamada bulundu.

Siyaset - 3 yıl önce

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah davası kapsamında hapis yatan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç hakkında "Zulme uğradı ve beraat etti" açıklamasında bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı. Yapıcıoğlu, İhya-Der davası kapsamında 2009'da gözaltına alınan Faruk Dinç hakkında "O dava FETÖ'nün yargıda hakim olduğu bir dönemde FETÖ'nün kumpas davalarından biridir. Ama o kumpas davasına rağmen o kardeşimiz bir zulme uğradı ve beraat etti." değerlendirmesinde bulundu.

Yapıcıoğlu, partilerinin Hizbullah ile ilişkilisi olup olmadığı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Ne Hizbullah ne de başka bir örgütle HÜDA PAR'ın ne organik ne inorganik bir bağı yoktur. Daha önce defalarca soruldu. 11 yıl önce partimizi kurduk. Onlarca defa net cevaplar verdik. Birileri ısrarla aynı şeyi tekrarlıyor. HÜDA PAR'ın parti programının hiçbir yerinde 'Biz federasyon istiyoruz' diye bir şey yok. Arkadaşlarımız defalarca programa bağlandı. Biz 'federasyon dahil herşey özgürcü savunulabilsin' diyoruz. Biz yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bu yeni anayasayı yaparken de milletin temsilcileri ortak noktada buluşulmalıdır. Yeni anayasada değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler olmamalıdır diyoruz. Biz saltanat değil cumhuriyetçi bakıyoruz. Evet biz ümmetçiyiz. Ümmetçi bakmak cumhuriyetçi olmaya engel değil."

NE OLMUŞTU?

AKP listelerinden Mersin 4. sıradan milletvekili adayı olan Faruk Dinç'in Hizbullah davası kapsamında hapis yattığı ortaya çıkmıştı. İhya-Der'in Taziye ve Cenaze Komisyonu üyesi olan Dinç'in evindeki aramada çıkan CD'de, ‘Hizbullah-İlim terör örgütünce propaganda amaçlı kullanılan resimler ve şahıs isimlerinin bulunduğu’ tespit edilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen'den açıklama

2023-04-23 00:12 - Gündem

Müge Anlı yayına 10 dakika kala neden vazgeçti?

2023-04-19 14:32 - Gündem

Muhammed Yakut'u Sedat Peker mi konuşturuyor?

2023-04-18 18:03 - Gündem

Akşener: Muhammed Yakut’un iddialarının binde biri doğruysa

2023-04-18 21:37 - Siyaset

Bozgeyik ailesi bayramlaşmada buluştu...

2023-04-23 20:25 - Siyaset

Ramazan Bayramınız kutlu olsun...

2023-04-20 23:29 - Gündem

YSK: 16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamaz!

2023-04-19 12:40 - Gündem

Muhammed Yakut’un Youtube kanalına erişim engeli!

2023-04-19 14:00 - Gündem

Kızılay'ın milyonlarca lirayı nereye harcadığı ortaya çıktı!

2023-04-22 16:15 - Gündem

AKP plakalı çakarlı araca tepki yağdı...

2023-04-20 14:42 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel, Le Monde'a yazdı: YENİ Parti olarak farklı bir gelecek öneriyoruz

15:01 - Siyaset

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Beştepe'de Erdoğan Bahçeli görüşmesi

15:46 - Siyaset

Ümit Özdağ: Şu anda cezaevlerinde bulunan adli mahkumların suçu ne?

00:58 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun atadığı isim 8 ay önce AKP rozeti takmış!

14:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

İYİ Partili Turhan Çömez hakkında soruşturma başlatıldı

11:18 - Gündem

Ümit Özdağ’dan gazilere destek: Türkiye bu sorunu daha fazla taşımamalı

10:12 - Gündem

UltrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin gözaltına alındı!

08:10 - Asayiş

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

16:00 - Asayiş

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset