?>

HÜDA Par'dan AKP'ye zam tepkisi

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, iktidara seslenerek "Zam yağmuru ile mi enflasyon düşecek? Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır" dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Yeniden Refah Partisi ve BBP'nin ardından Cumhur İttifakı'nın bir diğer bileşeni HÜDA PAR'dan da AKP'ye zam eleştirisi geldi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, iktidara seslenerek "Zam yağmuru ile mi enflasyon düşecek? Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır" dedi.

Son seçimde Cumhur İttifakı'na katılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dört milletvekili ile temsil edilme hakkını kazanan HÜDA Par'dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlara eleştiri geldi. 

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, kişisel Twitter hesabı üzerinden benzin, motorin ve doğalgaza yapılan ÖTV zamlarına tepki gösterdi; ayrıca örtülü IMF programının uygulandığını belirterek faiz ve borçlanmaya son verilmesi çağrısında bulundu:

"Seçim öncesi; Dolar 19, Euro 21, Faiz %8.5, Benzin 22. Seçim sonrası; Faiz %15, Dolar 26, Euro 29, Benzin 35 oldu.

Emekliden, dar ve sabit gelirliden al tefecilere dağıt. Fakirin ekmeğini al faiz lobisine ver… Zam yağmuru ile mi enflasyon düşecek! Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır.

Kemer sıkma politikasını açlık sınırı altında yaşamaya mahkum ettiğiniz dar ve sabit gelirlilere mi uygulayacaksınız! Örtülü IMF yol haritasını uygulamakla sahili selamete ulaşamazsınız.

'HÜKÜMETİN YANLIŞLARINI ELEŞTİRMEMİZ, SEÇMENE VERDİĞİMİZ SÖZÜMÜZDÜR'

Gelir dağılımındaki makası açmakla bir yere varamazsınız. Faize ve borçlanmaya son verin. AKP ile sadece seçim ittifakı yaptık.

'Hükümetin doğru söylem ve politikalarına destek vereceğimizi, yanlış söylem ve politikalarının karşısında olacağımızı' bir seçim manifestosu olarak açıklamıştık. Dolayısıyla hükümetin yanlışlarını eleştirmemiz seçmene verdiğimiz sözümüzdür."

BBP VE YENİDEN REFAH'TAN HANGİ AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ?

BBP lideri Mustafa Destici: "Ekonominin şöför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır."

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan: "KDV oranlarına yapılan zamlar ve her türlü vergi ve harçlara getirilen yüksek artışları son olarak dün gece itibari ile akaryakıtta ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşımızı ezen ve kabul edilmez noktalara gelmiştir.

Bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlara karşılanmaya çalışması mal ve hizmetlerde yüksek zamlara sebebiyet vermekte, yüksek enflasyonu tetiklemekte ve vatandaşımızın alım gücünü iyice zayıflatmaktadır."

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Oğan'ın bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı!

2023-07-17 08:12 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'e mahkemeden kötü haber!

2023-07-15 19:39 - Gündem

Soylu'nun ekibine Yerlikaya'dan operasyon!

2023-07-15 17:48 - Gündem

Hatay, Çanakkale ve Mersin'de orman yangını...

2023-07-17 09:47 - Gündem

Zamlar avukatı şair yaptı: Allah belamızı verdikçe veriyor!

2023-07-16 10:00 - Gündem

Ümit Özdağ: Yeni provokasyon girişimleri olabilir!

2023-07-16 18:39 - Siyaset

KontakKapat hashtag'i sosyal medyada gündem oldu

2023-07-16 18:53 - Gündem

Avukat istifa etti, dava yine ertelendi!

2023-07-17 12:03 - Gündem

Erdoğan, 15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2023-07-15 21:09 - Siyaset

Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde şampiyon oldu

2023-07-17 09:11 - Spor

İlgili Haberler

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Özgür Özel: Bizim çizgimiz Deniz Gezmiş çizgisidir

21:18 - Siyaset

Bozgeyik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Tarihi bir adım

00:35 - Siyaset

Özgür Özel: Anayasa tartışması içinde yokuz

17:39 - Siyaset

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem