?>

HKÜ’de Sedef Hastalığı farkındalık etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi veTürkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'nin (S.H.D.D.) birlikte düzenlediği “Sedef Hastalığı Farkındalık Etkinliği” alanında uzman kişilerin sunumuyla gerçekleşti.

Sağlık - 7 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi veTürkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'nin (S.H.D.D.) birlikte düzenlediği “Sedef Hastalığı Farkındalık Etkinliği” alanında uzman kişilerin sunumuyla gerçekleşti. Etkinlikte, sedef hastalığı her yönüyle ele alındı.

HKÜ Hukuk Amfide gerçekleştirilen sedef hastalığı farkındalık etkinliğine,sağlık alanında uzman kişiler, Türkiye Sedef Hastalıkları Derneği üyeleri, birçok akademisyen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını, Türkiye Sedef Hastaları DayanışmaDerneği Başkanı Mustafa Yıldırım yaptı. Açılış konuşmasının ardından alanında uzman kişiler, sunumlarını gerçekleştirdi.Dört oturum şeklinde düzenlenen programda; sedef hastalığı ve Türkiye’de ki durum, sedef hastalığında güncel yaklaşımlar, sedef hastalarında yaşam kalitesi, sağlığın geliştirilmesi, hasta eğitimi, iletişimi ve beslenme konulu oturumlar akademisyenler tarafından katılımcılara anlatıldı.

SEDEF HASTALIĞINDA FİZİKSEL AKTİVİTE ÖNEMLİ

Katılımcıların dikkatle izlediği bilimsel içerikli programda, hastaların fiziksel aktivitesinin ve ruhsal durumunun önemi vurgulandı. Sedef hastası olan bireylerin,egzersizlerini düzenli yaparak yaşam kalitelerini daha iyi duruma getireceği belirtildi.Sedef hastalığının geliştirme rollerinin (yazılı ve görsel olarak eğitimler) iyi uygulandığında, hastalığın tedavisinin daha çok farkına varılacağı,konuşmacılar tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı. Sedef hastalığının tedavi sürecinin önemle anlatıldığı programda, hastalar stresten uzak durduklarında depresyon belirtilerinde de azalma olduğu söylendi.

Yapılan sunumların ardından, plaket takdimi yapıldı. Katılımcılara plaketlerini, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar verdi.Türkiye Sedef Hastaları DayanışmaDerneği Başkanı Mustafa Yıldırım, Kezban Bayramlar’a günün anısına özel, fotoğraf çerçevesi hediye etti. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Editör: Turgut bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te muhtar adayında rekor artış

2019-02-24 10:42 - Siyaset

Burun estetiği için Bursa’dan Gaziantep’e geldi

2019-02-21 10:42 - Sağlık

Türk Ocaklı gençlerden AKP'ye geçen Berk’e sitem

2019-02-23 11:19 - Siyaset

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi açıldı

2019-02-21 10:07 - Yerel

Aytaç Arman'ı da kaybettik...

2019-02-27 10:02 - Gündem

'İşsizlikten bunaldım' dedi kendini tavana astı!

2019-02-21 13:23 - Asayiş

Gaziantep'te film gibi uyuşturucu operasyonu

2019-02-22 08:25 - Asayiş

Bakan Kurum, YeşilVadi Millet Bahçesi’ni gezdi

2019-02-21 10:58 - Yerel

Gaziantepli iş adamı İstanbul'da meclis üyesi adayı

2019-02-20 22:38 - Siyaset

Spor Liselerinin Sesiz Çığlığı

2019-02-21 12:00 - Spor

İlgili Haberler

Polikistik Over Sendromu (PCOS) sadın sağlığını çok yönlü etkiliyor

00:00 - Sağlık

Mevsim geçişlerinde artan polen alerjilerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Sosyal medya, ilişkilerde fark edilmeden uzaklık yaratabiliyor!

00:00 - Sağlık

Sırt ağrısı sadece yorgunluk değil: Kifozu göz ardı etmeyin!

07:32 - Sağlık

Mevsim geçişleri çocukları daha hızlı hasta ediyor!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem