?>

HKÜ’de Savunma Sanayii Sertifika Programı

HKÜ ev sahipliğinde “Savunma Politikaları veSavunma Sanayii Okuryazarlığı Sertifika Programı” gerçekleştirildi.

Eğitim - 6 yıl önce

 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), STM Şirketi, SETA ve KALMEC (Kalyoncu Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) işbirliği ile HKÜ ev sahipliğinde “Savunma Politikaları veSavunma Sanayii Okuryazarlığı Sertifika Programı” gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Savunma Politikaları veSavunma Sanayii Okuryazarlığı Sertifika Programı, farklı üniversitelerden uzman akademisyenlerive sektör temsilcileriniağırladı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sertifika programında, toplam dokuz ders yer aldı.

Savunma ve Sanayii Politikalarının detaylı olarak anlatıldığı sertifika programında ilk dersi SSB Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi verdi. “Türk Savunma Sanayiinde Mevcut Durum ve Gelecek Perspektifi” konulu konuşmasını yapan Tüfekçi, savunma sanayiinin tarihsel gelişim sürecini anlattı. Savunma sanayiinin hızla geliştiğini ve insan kaynakları sayısının artması gerektiğini ifade eden Celal Sami Tüfekçi, gelişmiş ülkelerden örnek vererek savunma sanayiinin gelişimi için yapılacak çalışmaları aktardı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kalyoncu Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (KALMEC) Müdürü ve HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Aslan ise savunma sanayiinin son 20 yılda büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirtti.  Savunma sanayii alanının aynı zamanda multidisipliner bir alan olduğunu ifade eden Aslan, farklı disiplinlerden insan kaynaklarına ihtiyaç olduğunu söyleyerek düzenlenen sertifika programının faydalı olması temennilerinde bulundu.

İKİ GÜN SÜRECEK PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Faklı üniversitelerden ve sektörden uzman konuşmacıların yer aldığı ve HKÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Savunma Politikaları veSavunma Sanayii Okuryazarlığı Sertifika Programının ilk gününde: HKÜ Öğretim Üyesi Dr. Murat Aslan, “Savunma Kavramı, Politikaları ve Stratejilerine Giriş”, HKÜ Öğretim ÜyesiDoç Dr. Ahmet Keser, “Türk Savunma Sanayiinin Tarihsel Gelişimi”,  HKÜ Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mazlum Çelik, “Terörle Mücadelede Savunma Teknolojileri”, HKÜ Öğretm Üyesi Dr. Ercüment Karapınar ise “Savunma Sanayiinde Gelecek Trendler: Otonom Sistemler, Yapay Zeka ve Siber Uzay” konularında sunumlarını yaptı.

Yoğun ilgi ile gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu sertifika programının ikinci gününde ise Emekli Korgeneral Alpaslan Erdoğan; “Türkiye’nin Askeri-Endüstriyel Kompleksi”, SSBAR-GE ve Teknoloji Yönetimi Daire BaşkanıDr. Şaduman Aziz; “Savunma Sanayi ve Ar-Ge Çalışmaları”, Savunma Uzmanı Arda Mevlütoğlu; “Türkiye’nin üç deniz stratejisi”, Savunma Güvenlik ve İstihbarat Uzmanı Dr. Merve Seren;“Hava Harbinin Dönüşümü ve Hava Savunma Sistemleri”, SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş ise “Uluslararası Güvenlik ve Savunma” konularında ders verecek.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Mecliste CHP’lilerle MHP’liler arasında kavga!

2019-12-04 23:46 - Gündem

İmam, kendisini şikayet eden cemaate silahla ateş etti

2019-12-05 22:39 - Asayiş

60 Seconds Nedir?

2019-12-03 17:50 - Teknoloji

Şehit Ufuk Bozgeyik'in adı kütüphanede yaşatılacak

2019-11-29 16:12 - Yerel

Gaziantep'teki terör operasyonunda 21 tutuklama

2019-11-29 19:56 - Asayiş

Paranın patronundan Gaziantep ile işbirliği

2019-12-05 00:16 - Ekonomi

Gaziantep'te 14 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü!

2019-12-05 18:18 - Asayiş

Gaziantep'te şüpheli araçtan Ateş-Buz çıktı!

2019-12-01 13:54 - Asayiş

Soğutucu Fan Ne İşe Yarar

2019-12-03 20:06 - Teknoloji

Anadolu Kadınları resim sergisi ilgi görüyor

2019-12-04 18:03 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Sağlıkta inovasyon başarısı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den uluslararasılaşma yolunda önemli adım

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Spark Core Ekibi, ulusal başarıya imza attı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de dünya standartlarında laboratuvar hizmete girdi!

18:15 - Eğitim

HKÜ’de II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu’na Brüksel'de uluslarası ödül

18:32 - Gündem

Hüseyin Baş: Milli paralarla ticaret ABD'nin dengesini bozdu!

18:30 - Siyaset

Kemal Okuyan: Türkiye'yi savaşa sokmak isteyenler kimler, planları ne?

18:28 - Siyaset

Öztürkmen: Savaş, Gaziantep ekonomisini vuracak!

18:26 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK ve KDP İran'a saldırmak üzere...

11:31 - Gündem