?>

HKÜ kadın girişimcilerden büyük başarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın Akademisyenleri, 200 bin TL hibe desteği alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Teknoloji - 5 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın Akademisyenleri, TÜBİTAK'ın yenilikçi iş fikrine sahip girişimci adaylarına kendi işlerini kurmalarını teşvik ettiği “1512 Teknogirişim Sermayesi Programı” kapsamında geliştirdikleri projeleri ile 200 bin TL hibe desteği alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Ar-Ge ve girişimcilik kültürünün gelişmesi ve yaygınlaştırılması için teknoloji odaklı çalışmaların önemli ölçüde desteklendiği HKÜ’de, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra proje geliştiren akademisyenler, fikirlerini ürüne dönüştürdüler.

“Phobiar” Uygulaması Google Play Store ve App Store’da Yayınlandı

HKÜ Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Saadet Yapan’ın “Özgül Fobilere Yönelik Artırılmış Gerçeklik Temelli Maruz Bırakma Uygulamalarının Geliştirilmesi” başlıklı projesi, Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında kedi, köpek ve böcek fobilerine yönelik, ruh sağlığı profesyonelleri tarafından psikoterapi seanslarında kullanılabilecek Artırılmış Gerçeklik (AR) temelli maruz bırakma uygulamaları geliştiriliyor. Arş. Gör. Saadet Yapan, HKÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Psikoloji bölümü öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ile geliştirdikleri AR temelli maruz bırakma uygulaması “PhobiAR” sayesinde,fobilerin geleneksel psikoterapisinde karşılaşılan sınırlılıklara önemli çözümler sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2019 yılında başlayan projede şu ana kadar böcek, kedi ve köpek fobileri olanların terapilerini dijital ortama taşıyanuygulaması Google Play Store ve App Store'da yayınlandı. Uygulamanın test çalışmaları, fobileri olan gönüllülerin katılımları ile sürdürülüyor.

Salgın Hastalıklara Karşı Tansiyon Aleti Manşonu Kaplama Makinesi

İnsandan insana temas yoluyla hızla bulaşan ve dünya çapında salgınlara neden olan viral hastalıklara (COVID-19 salgını, Domuz gribi, Kuş gribi, HIV, HCV gibi) karşı proje geliştiren HKÜ Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aynur Koyuncu ise “Tansiyon Aleti Manşonu Kaplama Makinesi” konulu iş fikri ile Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanarak büyük başarı elde etti.HKÜ Hemşirelik bölümü öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ile Dr. Öğr. Üyesi Aynur Koyuncu, geliştirmeye devam ettikleri bu projede hastaların güvenliğini hijyenikbir çözüm ile arttırmayı hedefliyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülhamid’in torunundan Atatürk’e hakaret

2020-11-16 09:49 - Gündem

Yıldız Tilbe'nin paylaşımına tepki yağdı!

2020-11-15 17:31 - Gündem

Cesedi merdiven altında gömülü bulundu!

2020-11-19 08:56 - Asayiş

1 milyon öğrenci arasında ilk 50'ye girdi...

2020-11-14 19:52 - Eğitim

Görme Engelliler projesine gümüş madalya!

2020-11-18 11:43 - Eğitim

Doç. Dr. Gökmen Aktaş Medical Park'ta

2020-11-16 17:00 - Sağlık

HKÜ İle Kalyon PV iş birliğinde ilk eğitim

2020-11-17 14:25 - Eğitim

GKV’li miniklerin kitap okuma sevgisi

2020-11-13 13:45 - Eğitim

Bahçeli, Çakıcı'ya sahip çıktı!..

2020-11-19 08:41 - Gündem

İmamoğlu bugünkü ölüm sayısını açıkladı!

2020-11-14 23:14 - Gündem

İlgili Haberler

Görüntülü sohbetlerde arkadaşlık bir rutin haline gelebilir mi?

11:11 - Teknoloji

SANKO Holding, TEKNOFEST 2025’te de yarışmanın yürütücülüğünü üstleniyor

00:39 - Teknoloji

Apple ilk tasarımdan uzaklaşıyor! İşte yenilenen iOS 26 arayüzü

00:00 - Teknoloji

En çok satılan bilgisayar markaları belli oldu

00:00 - Teknoloji

Samsung, akıllı saat serisi Galaxy Watch 8 modellerini tanıttı

00:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem