?>

HKÜ'de duygulandıran ‘Öğretmenler Günü’ programı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören; “Cumhuriyetin 100’ü Öğretmenin İzi” temalı programda coşku ve duygu dolu anlar yaşandı.

Eğitim - 2 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören; “Cumhuriyetin 100’ü Öğretmenin İzi” temalı programda coşku ve duygu dolu anlar yaşandı.

HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk koordinatörlüğünde, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Vasıf Munis ile eğitim yöneticileri, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANILDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve HKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sakine Hakkoymaz ve Orkestra Şefi Gökhan Aktaş’ın hazırladığı “Cumhuriyetin 100’ü Öğretmenin İzi” oratoryosu ile devam eden programda, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve Ayşenur Alkan başta olmak üzere şehit öğretmenler minnet ve şükran duyguları ile yad edildi.

DONANIMLI ÖĞRETMENLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Nitelikli öğretmen yetiştirme gayretleri ve programın düzenlenmesindeki emekleri için Eğitim Fakültesi’ne teşekkür eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Sabır, şefkat ve özveriyle hayatlarımıza dokunan, sadece bireylerin değil, toplumların da geleceğini inşa eden öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin de en önemli teminatıdır. Öğretmenlerimiz, hepimizin hayatına bilgi, tecrübe, ilim ve irfanla dokunarak okumayı, okuduklarımızı anlamayı, kendimizi ve dünyayı keşfetmeyi öğreten kahramanlarımızdır. Üniversite olarak, öğretmenlerimizin her daim yanında olmak, onların vizyonlarını geliştirmek ve geleceğin donanımlı öğretmenlerini yetiştirmek adına kararlılıkla çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin rehberliğinizle büyüyen genç zihinlerin, yarının liderleri olacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Programın yoğun emek içerdiğini belirterek programın hazırlanmasında yer alan herkese teşekkürlerini sunan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Vasıf Munis: “Şehit öğretmenlerimiz bir daha aramızda olamayacaklar fakat bu salonda tüm genç öğretmen adayı arkadaşlarımız bayrağı çoktan devralmış durumdalar. Bu bayrağı, bu heyecanı ileriye taşıyacak kararlılığı görmek beni gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk ise öğretmenliğin sevda işi olduğunu ve bayrağımızın dalgalandığı Türkiye’nin dört bir yanında göreve koşan alanında yetkin öğretmenleri yetiştirmek için çalışmaktan gurur duyduğunu belirtti.

PANEL YOĞUN İLGİ İLE GERÇEKLEŞTİ

“Cumhuriyetin 100’ü Öğretmenin İzi” teması ile düzenlenen programda; Emekli Biyoloji Öğretmeni Recep Kayıran “Umutları Yeşerten Cumhuriyet Öğretmeni” konulu konferansını verdi. Konferans sonrasında HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Sınıf Öğretmeni Şevval Güçyetmez, Okul Öncesi Öğretmeni Emira Dinç, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Canan Çolak panelist olarak katıldı. Panelistler öğretmenlik ve meslek yaşamları ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, öğrenciler panelistlerin sunumlarını büyük bir beğeni ile takip etti.

Program, teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Polat çiftinin yeni avukatı Adnan Oktar dosyasından çıktı!

2023-11-21 19:33 - Gündem

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

İlgili Haberler

GİBTÜ’den Suriye’de akademik ve diplomatik ziyaretler

00:55 - Eğitim

GİBTÜ aday öğrencileri Üniversite Tercih Fuarı’nda bekliyor

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Üniversite Tercih Günleri’nde adaylarla buluşuyor!

00:00 - Eğitim

Irakiye Üniversitesi Heyeti, GİBTÜ’de

00:00 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

17:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem