?>

Hisarcıklıoğlu'ndan krize çözüm: İslami finans!

Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut küresel finans sisteminin sürekli kriz ürettiğini belirterek "İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmaları gerektiğini" belirtti.

Ekonomi - 4 yıl önce

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut küresel finans sisteminin sürekli kriz ürettiğini belirterek "İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmaları gerektiğini" belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 37. Bakanlar Toplantısı'nın açılış oturumunda konuştu.

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkan Vekili sıfatıyla toplantıya katılan Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomilerin temelini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla, İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmaları gerektiğini belirterek, "Faiz ve kar hırsı üzerine bina edilmiş olan mevcut küresel finansal sistemin, girişimcileri koruması mümkün değildir" dedi.

Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ekonomilerimizin temelini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla, İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmalıyız. Zira, faiz ve kar hırsı üzerine bina edilmiş olan mevcut küresel finansal sistemin, girişimcileri koruması mümkün değildir. Bu yapı, diğer tüm sektörlerinin finans sektörünü beslediği, devamlı kriz üreten, sağlıksız bir hale dönüşmüştür. Bunun sonucunda tüm dünyada gelir ve servet dağılımı gittikçe bozulmuş, ülkeler ve toplumlar arası refah makas gittikçe açılmıştır. Bu çarpık yapının alternatifi olarak İslami finansı öne çıkarmalı, giderek büyüyen fintech uygulamalarıyla entegre ederek, kullanım alanını genişletmeliyiz."

 !#**h34204**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'in işaret ettiği otelle ilgili şok iddialar!

2021-11-17 22:55 - Gündem

CHP'li Pekşen'den, muhalefete Sedet Peker önerisi...

2021-11-18 22:10 - Gündem

Sedat Peker'den Atatürk ve Haydar Baş paylaşımı...

2021-11-20 00:27 - Gündem

Sedat Peker'den Mahzuni Şerif paylaşımı...

2021-11-23 20:23 - Gündem

Zafer Partisi 10 milyon imza topladı...

2021-11-20 17:53 - Siyaset

Reuters: BAE ile Türkiye arasında swap anlaşması!

2021-11-24 17:07 - Dünya

Gezi müezzini organ nakli bekliyor!

2021-11-18 20:43 - Gündem

AKP'de kavga büyüyor: Küfürler havada uçuştu!

2021-11-20 10:19 - Siyaset

Mücahit Birinci: Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün!

2021-11-21 19:46 - Gündem

Sedat Peker, muhalefet partilerine seslendi!

2021-11-17 18:20 - Gündem

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset

Anahtar Parti Yavuzeli’nde sahaya indi

00:01 - Siyaset

Fatma Şahin projelerini kamuoyuyla paylaştı

00:00 - Yerel